Grujičić: Dečak koji je na Urgentnom biće pušten kući danas ili sutra

BEOGRAD – Ministarka zdravlja Danica Grujičić rekla je da je lepa vest to što je dvoje dece juče pušteno kući, a da će dečak koji je povređen, i Urgentnom je centru, danas ili sutra, takođe, biti pušten kući.

Kako je objasnila, devojčica i nastavnica su na Urgentnom centru, i u ponedeljak će biti operisane sa ortopedske strane pošto imaju povrede ruku.“One su van životne opasnosti. Nastavnica je i dalje jako neraspoložena. Verovatno nije i dalje svega svesna. To niko ne očekuje od svog đaka da će tako nešto da uradi“, rekla je Grujičićeva za TV Prva.

Takođe, ona kaže da će P. M. iz Malog Orašja (42) biti danas pušten kući.

Ministarka je rekla da je „troje njih i dalje u kritičnom stanju“.

„M. A. (18) je imala povrede trbuha. S. J. ima povredu kičme kome je urađena drenaža. Devojčica u Tiršovoj je i dalje životno ugrožena. Ima „žestoko“ oštećenje mozga, kao i dečak koji je imao povredu vratne kičme iz Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“. Na svu sreću kičmena moždina mu nije prekinuta, ali će biti potrebno dosta vremena da se on oporavi. Mlad je, a ta njegova mladost je najveća šansa“, rekla je Grujičićeva.

Takođe, ministarka je govorila i o povređenima iz Mladenovca i Smedereva.

„M. M (56) je ekstubiran i operisan. Ima veliku povredu grudnog koša, kao i povredu leve podlaktice i desne šake. Operisana mu je leva podlaktica i nadlaktica. Devojčica koja je imala ustrelnu povredu glave, ima odličan postoperativni skener. Što se tiče povišenog pritiska u glavi ne preti nikakva opasnost. Prema levoj očnoj duplji joj je bio zaglavljen metak, i odluka je bila da se ona ne dira“, rekla je Grujičećeva.

Ministarka je rekla da M. A. (18), koja je imala dve prostrelne rane, da joj sutra sledi još jedna operacija. Kaže da su kolege jedva uspele da kod nje zaustave krvarenje, a ona je direktno ušla u operacionu salu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: