Gruhonjić: Ja sam autonomaš, a crkve će biti pretvarane u pabove

Dinko Gruhonjić izvor Preentscreen AlJazeera Youtube
SRBIJA – Gostujući u emisiji KTV „Bez ustručavanja“ Dinko Gruhonjić, profesor na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, pre samo par dana ponovo je rekao da će se Srpske pravoslavne crkve pretvarati u pabove i skloništa za beskućnike. To je čin patriotizama, naveo je Gruhonjić u emisiji.

 

Gruhonjić ne staje, nastavlja da širi govor mržnje i ponovo podseća, da će Srpske crkve postati pabovi, mesta za smeštaj beskućnika, a mozda i kulturni centri.

Gruhonjić takođe kaže da je ponosan Vojvođanski autonomaš i da su sve države bivše Jugoslavije dobile svoju samostalnost, pa i Kosovo koje je po njemu samostalno i nezavisno,  a da je jedino Vojvodina ostala u sastavu Srbije.

Ko zna šta je Gruhonjić hteo da implicira gostujući pre pet dana na televiziji KTV? Možda ideju da bi i Vojvodina trebalo da bude samostalna?

Gruhonjićevo verbalno vređanje, govor mržnje koji maskira akademskim plaštom i zapaljiva retorika nimalo ne priliče profesoru, ali ni novinaru, pa čak ne ni novinaru koji radi za medije koji se  finansiraju iz inostranstva.

Podsećamo da je Gruhonjić, između ostalog, u prošlosti takođe pisao i o tome da živi u „duboko degenerisanom društvu“, među „malim primitivnim narodom“, s „ljudima čudnih fizionomija i neartikulisanog jezika“ kojima će u budućnosti „noge biti sve kraće, a pogledi sve tuplji“, a čija deca žele „samo da dovrše pokolj koji su im očevi započeli“.

Ovakvom govoru mržnje uspešno su se usprotivili studenti predvođeni predsednicom Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Ivanom Macak. Studenti su uspeli u blokadi fakukteta, i dobili podršku dekana i profesora Novosadskog univerziteta. Trenutno se protiv profesora Gruhonjića vodi spor pred etičkom komisijom Filozofskog fakulteta.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.