Griz kolač s jagodama će da vas vrati u detinjstvo. Lako se pravi, a još lakše se uživa u svakom zalogaju.
Sastojci:
Kora:
- mleko 1l, griz 200g,
- šećer 100g, kakao 3 kašike,
- čokolada 100g,
Fil:
- puding od vanile 2,
- mleko 500 ml,
- šećer 100g,
- slatka pavlaka 250 ml,
- jagode 300g.
Priprema:
- Pomešajte griz, šećer i kakao, pa kada mleko provri, dodajte smesu. Uz stalno mešanje skuvajte griz na srednjoj temperaturi. Sklonite sa šporeta, dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se ne istopi.
- Tepsiju dimenzija 20 x 35 cm pokvasite vodom, pa sipajte smesu od griza i ostavite da se ohladi. Smesu možete da sipate i u kalupe za mafine u koje ste stavili papirne korpice. Oko 300 ml mleka za fil stavite da se greje.
- Pomešajte puding i šećer sa ostatkom mleka, pa kada mleko provri, sipajte puding i skuvajte fil. Ostavite ga da se ohladi. Posebno umutite slatku pavlaku. Ohlađeni puding lagano promešajte mikserom, pa dodajte pavlaku i sve dobro sjedinite. Iseckane jagode umešajte u fil, pa ga premažite preko ohlađenog griza i ukrasite po želji.
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.