logo transparend vojvodina uzivo

Gradu Somboru 5,26 miliona od Ministarstva za brigu o porodici i demografiju

SOMBOR – Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju je na osnovu Javnog poziva, odobrilo Gradu Somboru sredstva u iznosu od 5,26 miliona dinara za projekat sufinansiranja mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2024. godini. Ispred lokalne samouprave, ugovor je potpisala zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica.

Grad Sombor će dodatno učestvovati sa 3,45 miliona dinara kako bi se sufinansirale mere snižavanja psihološke cene roditeljstva kroz servis za podršku roditeljima, a kroz meru razvijanja i ekonomskog podsticanja mreže lako dostupnih pružalaca usluga roditeljima u vođenju domaćinstva kao što su: servisi za peglanje, pranje, servisi za pripremu polugotovih obroka, dečije ishrane, servisi za odvođenje i dovođenje dece iz škole i drugi.

Pored toga, sufinansiraće se i mera realizacije edukacije kroz praktične radionice namenjene usvajanju znanja i veština iz oblasti pružanja prve pomoći, kao i prepoznavanje rizičnih ponašanja u detinjstvu i adolescenciji u cilju prevencije nasilnog ponašanja, bolesti zavisnosti i promocije zdravih stilova života. Ovom merom će se formirati stručna tela ili radne grupe za savetovanje, kreiranje, kontinuirano ažuriranje i inoviranje edukacije o populacionim pitanjima sastavljene od demografa, pedagoga, psihologa, stručnjaka iz oblasti reproduktivnog zdravlja, informatičara, statističara i stručnjaka za marketing.

Projekat će sprovoditi Grad Sombor i Crveni krst Sombor.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.