logo transparend vojvodina uzivo

Gradskom muzeju Sombor 8,8 miliona od Ministarstva kulture

SOMBOR – U ovoj godini, po javnim konkursima koje je sprovelo Ministarstvo kulture Republike Srbije, Gradski muzej Sombor, dobio je ukupno 8.805.000 dinara za realizaciju pet projekata. Naime, za projekat izrade projektno–tehničke dokumentacije za rekonstrukciju, sanaciju i adaptaciju objekta Gradskog muzeja Sombor sa pretvaranjem potkrovne i podrumske etaže u korisnu na Konkursu za finansiranje ili sufinansiranje projekata u oblasti otkrivanja, prikupljanja, istraživanja, dokumentovanja, proučavanja, vrednovanja, zaštite, očuvanja, predstavljanja, interpretacije, korišćenja i upravljanja nepokretnim kulturnim nasleđem u 2024. godini opredeljeno je ukupno 6 miliona dinara.

Za projekat „Poslednji lovci i prvi zemljoradnici Bačke: arheološko istraživanje lokaliteta Magareći mlin” opredeljeno je 1,3 miliona, dok je za projekat „Izrada vitrina za smeštaj neknjižne bibliotečke građe” na Konkursu za finansiranje ili sufinansiranje projekata u oblasti bibliotečko–informacione delatnosti opredeljeno 355.000 dinara.

Po Konkursu iz oblasti zaštite i digitalizacije kulturnog nasleđa, za projekat „Osavremenjivanje i dopuna sadržaja na IQ touch pametnoj tabli Muzeja Batinske bitke” dobijeno je 550.000 dinara.

Kada je reč o četvrtoj fazi projekta „Revitalizacija i reorganizacija depoa u depadansu Gradskog muzeja Sombor — Muzeju Podunavskih Švaba” na Konkursu za finansiranje ili sufinansiranje projekata u oblasti otkrivanja, prikupljanja, istraživanja, dokumentovanja, proučavanja, vrednovanja, zaštite, očuvanja, predstavljanja, interpretacije, korišćenja i upravljanja muzejskim nasleđem, opredeljeno je 600.000 dinara.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.