Gradska organizacija invalida rada: Sedam decenija postojanja

invalidi rada-su
SUBOTICA – Gradska organizacija invalida rada Subotice juče je obeležila 70. godišnjicu postojanja i rada i Međunarodni dan osoba sa invaliditetom (3. decembar).

Svečanosti organizovanoj tim povodom prisustvovao je i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je rekao da Grad svake godine daje maksimalnu podršku putem Javnog konkursa iz oblasti društveno-humanitarnog rada.

„Ove godine je to 700.000 dinara za redovne aktivnosti Organizacije, kao i 80.000 dinara dodeljenih putem Konkursa iz oblasti kulture za obeležavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom“, istakao je gradonačelnik Bakić.

„I grad, i država, uvek su mogli da se oslone na vas. Na kraju, vi ste u svom radnom veku i stekli  stepen invalidnosti zato što ste bili posvećeni svom poslu, što ste bili požrtvovani. I to je najbolji pokazatelj koliko ste bili odgovorni i prema našem društvu, i prema državi Srbiji. U ime svega toga, članovima organizacije invalida rada Grada Subotice izražavam ogromnu zahvalnost za sve što ste dali za naš grad, za našu državu Srbiju“, podvukao je Bakić.

Lokalna smouprava će, dodao je, i ubuduće pružati maksimalnu podršku organizaciji invalida rada.

Predsednica Saveza invalida rada Vojvodine, Stana Svilarov, podsetila je da je obeležavanje 3. decembra – Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Savez invalida rada Vojvodine prihvatio od 1998. godine, i da svaka opštinska organizacija na teritoriji AP Vojvodine i Savez obeležavaju ovaj dan.

„Okupili smo se da obeležimo i jedan zaista veliki jubilej ove organizacije u Subotici, 70 godina postojanja. To je i za jedan ljudski vek puno, a za jednu ovakvu organizaciju koja okuplja osobe sa invaliditetom možemo da kažemo da je zaista impozantan broj godina. Međutim, ne brojimo godine, mi smo u ovoj organizaciji još uvek mladi, imamo ideja i želja da sve to ispunimo i uradimo“, istakla je Stana Svilarov.

Predsednik Gradske organizacije invalida rada Subotice, Stanko Nimčević, zahvalio se gradonačelniku Bakiću i gradu Subotici, kao i Savezu invalida rada Vojvodine, na podršci koju pružaju Gradskoj organizaciji invalida rada Subotice i podsetio da ona broji oko 5.300 članova.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.