logo transparend vojvodina uzivo

Gradska menadžerka Vitman obišla gradilište u Ulici Kneza Mihaila Obrenovića u Pančevu

PANČEVO – U naselju Tesla u Pančevu u toku su radovi na rekonstrunkciji ulice Kneza Mihaila Obrenovića. Gradilište je obišla gradska menadžerka Maja Vitman u pratnji predstavnika MZ Tesla.

„Obilazimo radove na rekonstrukciji ulice Kneza Mihaila Obrenovića koji su počeli 4. marta. Pre početka radova obavlja je neophodna koordinacija sa direktorkom Doma zdravlja dr Zoricom Sokić i direktorom škole „Isidora Sekulić“ Lučijanom Rođanom za potrebe bezbedne prilazne komunikacije i blagovremeno obavestili građane naselja Tesla“, rekla je Vitman.

U toku prethodne godine završena je prva faza radova od ulice Graničarske do Milke Marković i taj deo je sada pušten za saobraćaj.

„Za ovu novu fazu potpisan je ugovor za dvogodišnje finansiranje, a investicija je sufinansirana od strane Uprave za kapitalna ulaganja APV. Zahvalni smo na sredsvima koje nam je pokrajina odobrila. Naši projekti zauzimaju visoko mesto u vrednovanju investicija i imaju kontinuitet sufinansiranja. Ponosni smo na tu činjenicu, imajući u vidu da je svaka godina obeležena velikim infrastrukturnim projektima koji su od velikog značaja za naše sugrađane. Ono što nas dodatno motiviše je da su naša zalaganja prepoznata i da su se Pančevke i Pančevci sad već navikli da nove investicije nisu novina, kao i da se sa nestrpljenjem očekuju svaki novi kapitalni projekat“, izjavila je Maja Vitman.

 

Maja Vitman (Foto: Vojvodina Uživo)

 

Ulica Kneza Mihaila Obrenovića je od velikog značaja za građanke i građane naselja Tesla, jer je veoma frekventna i povezuje mnoge delove grada.

„Ova ulica ujedno ima prilaz kroz ulicu Serdar Janka Vukotića ka ambulanti „Novi svet“ i Osnovnoj školi „Isidora Sekulić“. Radovi se izvode u tri faze, a najzahtevniji su upravo u ovoj prvoj fazi. Rekonstrukcija saobraćajnice se izvodi u dužini od 554 metara i odnosi se na radove na izgradnji atmosferske kanalizacije, rekonstrukciji vodovodne mreže, rekonstrukciji fekalne kanalizacije i elektroinstalacija sa izgradnjom novih obostranih trotoara i parking mesta. Imajući u vidu da je predmetna saobraćajnica od Milke Marković do ulice Oslobođenja jednosmerna i da širina ulice ne dozvonjava velike mogućnosti, trudićemo se maksimalno da zadovoljimo sve potrebe građana, kojih ima dosta. Načelno, tehničkom dokumentacijom je planirano da na prvom mestu saobraćajnica bude funkcionalna i bezbedna, što do sad nije bio slučaj. Veoma devastirani i preuski trotoari, neuređena parking mesta, kolovoz u katastrofalnom stanju, kao i pristup ambulanti i školi bio je izazov da se sve uklopi i zadovolje sva pravila struke. U toku radova nam je važna komunikacija sa Mesnom zajednicom i građanima koji prevashodne žive u ovoj ulici. Naime, od dobijanja građevinske dozvole do momenta ulaska u posao ima i određenih odstupanja, pošto život teče i gledaćemo da sve što možemo, a u skladu je sa propisima prilagodimo potrebama građana“, izjavila je Maja Vitman.

 

Foto: Vojvodina Uživo

 

Prvom fazom radova ulica Kneza Mihaila Obrenovića je zatvorena za saobraćaj u delu od Milke Marković do Čumićeve.

„Kao što možete da vidite, gradilište je ograđeno žičanom ogradom kako bi pešaci mogli da koriste trotoar. Od uvođenja izvođača u posao do danas položene se cevi za fekalnu i kišnu kanalizaciju u delu od Milke Marković do Serdar Janka Vukotića, dok u ulici Serdar Janka Vukotića od škole do ambulante se polažu cevi za vodovodnu mrežu i izvode se radovi na fekalnoj kanalizaciji. Postavljene su i dve šahte za kišnu kanalizaciju i dve za fekalnu. Zbog velikog broja podzemnih instalacija ima dosta ručnog iskopa kako bi se izveli radovi na prevezivanju priključaka. Takođe, može doći i do kratkih isključenja vode od pola sata do sat, zbog prespajanja vode. Zahvaljujemo se građanima na strpljenju i razumevanju prilikom izvođenja radova i ukoliko imaju bilo kakvih pitanja ili nedoumica mogu slobodno da se obrate putem Mesne zajednice Tesla ili Sekretarijata za investicije, koje je nadležno za izvođenje radova“, zaključila je gradska menadžerka Maja Vitman.

 

Žarko Rakočević, MZ Tesla (Foto: Vojvodina Uživo)

 

Žarko Rakočević, predsednik Saveta MZ Tesla nije krio zadovoljstvo što se radovi odvijaju planiranom dinamikom.

„Radovi koji se sada izvode, izvode se u Ulici Kneza Mihaila Obrenovića koja je najdevastiranija ulica u naselju Tesla što se tiče kolskog puta i pešačkih staza. Prvi deo koji je završen do ulice Milke Marković je bio od izuzetnog značaja, pre svega zbog dece koja pohađaju školu „Isidora Sekulić“, ali i starijih sugrađana i svih nas koji koristimo usluge ambulante na Tesli. Ovaj deo koji se sada radi, do Čumićeve ulice, isto je jako bitan zato što se tu direktno izvode radovi na prilazima školi „Isidora Sekulić“ i ambulanti. Zamolio bih građane za još malo strpljenja, da se završi ovaj deo ulice, kako je najavljeno do 4. jula ove godine. Verujem da će sve biti na vreme, jer do sada nismo imali problema prilikom izvođenja radova, a i vreme nam ide na ruku. Jako je dobra saradnja mesne zajednice sa gradskim čelnicima i gradskom menadžerkom Majom Vitman i na veoma visokom nivou. Pre početka izvođenja samih radova stanovnike našeg naselja informisali smo o svim radovima, a projekat onog prvog dela koji je već završen i ovog dela koji se sad radi bio je na javnom uvidu u mesnoj zajednici Tesla. Stanovnici upravo ovih ulica ovde i nekoliko bočnih dali neke primedbe na sam projekat, te je prvobitni projekat i prilagođen potrebama stanovnika u skladu sa mogućnostima. Na obostrano zadovoljstvo se izvode radovi i sve se to pažljivo pripremalo kako bi kvalitet života građana u ovom delu Pančeva bio još kvalitetniji“, izjavio je Žarko Rakočević, predsednik Saveta MZ Tesla.

 

Foto: Vojvodina Uživo

Detaljan opis radova:

Radovi na rekonstrukciji ulice Kneza Mihaila Obrenovića, od ulice Milke Marković do ulice Oslobođenja u Pančevu su sa dvogodišnjim finansiranjem.

Obuhvata sledeće radove:

Rekonstrukcija saobraćajnice ulice Kneza Mihaila Obrenovića, od ulice Milke Marković do ulice Oslobođenja u Pančevu za jednosmerni saobraćaj, širine 3,5m.

Dužina saobraćajnice je 554 metara. Saobraćajnica se planira sa završnom obradom od asfalt betona AB11s. Rekonstrukcija saobraćajnice u ulici Serdar Janka Vukotića do Osnovne škole „Isidora Sekulić“ širine 4,0m i dužine i saobraćajnice u ulici Serdar Janka Vukotića do ambulante širine 6,0m.

Pešačke staze će biti izgrađene obostrano u šini od 2,0 metara, od betonske galanterije – behaton 6cm.

Planira se izgradnja 74 parking mesta, od kojih su četiri parking mesta za osobe sa invaliditetom. Parking mesta – podužno 64 u Mihajla Obrenovića sedam parking mesta ispred ambulante Novi Svet (ul. Serdar Janka Vukotića) i tri parking mesta prilaz za školu Isidora Sekulić. Dimenzije parking mesta za upravno parkiranje su 2,5×5,0 metara, za podužno 2,0×6,0 metara.

 

Foto: Vojvodina Uživo

 

Rekonstrukcija vodovoda:
– Predviđena je rekonstrukcija vodovodne mreže od ulice Oslobođenja do ulice Ilije Garašanina prečnik mreže ø160.
– Dužina vodovodne mreže 514 metara

Atmosferska kanalizacija:

Predviđena je izgradnja atmosferske kanalizacije i to tri kraka:
– Krak 1 (Ø400mm) ukupne dužine 515,99m, od postojećeg šahta u ulici Mihaila Obrenovića
– Krak 2 (Ø500mm) u ulici Oslobođenja ukupne dužine 240.02m,
– Krak 3 (Ø315mm) ukupne dužine 75.53m, u ulici Serdar Janka Vukotića i to na potesu prema ambulanti.
– Povezivanje kišne kanalizacije iz ulice Mihajla Obrenovića do ulice Ružina na kišni kolektor. Dužina 240 metara

Fekalna kanalizacija:
– Predviđa se rekonstrukcija kompletne kanalizacione mreže u ulici Mihajla Obrenovića (krak 1 i krak 2).
– Krak 1 od FŠ1-FŠ12 (Ø315mm) je ukupne dužine 511.87m. Predviđeno je da se postojeće kanalizaciona mreža zameni
– Krak 2 (Ø250mm) ukupne dužine 197.42m.
– U ulici Serdar Janka Vukotića na potesu prema ambulanti (krak 4) predviđena je rekonstrukcija azbestcementnih cevi Ø250mm PVC cevima Ø315mm i dužine 97.33m.
– U ulici Serdar Janka Vukotića na potezu prema školi (krak 3) predviđena je rekonstrukcija azbestcementnih cevi Ø250mm PVC cevima Ø250mm dužine 89.98m i krak 4 (Ø315mm).
– Planira se izvođenje radova na rekonstrukciji javnog osvetljenja pri čemu su postavljene savremene svetiljke sa „LED“ tehnologijom. Biće postavljeno 46 komada stubova 8 metara visine u ulici Mihaila Obrenovića i Serdar Janka Vukotića 39 komada na udaljenosti 20 metara.

 

Foto: Vojvodina Uživo

 

Ukoliko sve bude teklo po planu, predviđena dinamika radovi će se izvoditi u tri faze, i to:

1. Faza: od ulice Milke Marković do ulice Čimićeve u periodu od 4. marta 2024. godine do 4. jula 2024. godine
2. Faza: od ulice Milke Marković do ulice Aksentija Maksimovića
3. Faza: od ulice Milke Marković do ulice Oslobođenja.

Za vreme izvođenja radova deca će dolaziti do škole iz ulice Milke Markovića pored zgrade Prekršajnog suda u Pančevu.

Ugovorena vrednost radova je 148.728.343,46 dinara sa PDV-om

Ukupna dužina saobraćajnica je 888 metara za 1. i 2. fazu radova.

 

Foto: Vojvodina Uživo

 

Gradska menadžerka Maja Vitman iskoristila je priliku da najavi i predstojeće radove u naselju Tesla koji su od velikog značaja za stanovnike ovog dela Pančeva.

„Naselje Tesla nam je od velikog značaja imajući u vidu da je ovde veliki broj ulica u prilično lošem stanju. Uradili dosta toga na Tesli, između ostalog i prvu fazu radova u Ulici Kneza Mihaila Obrenovića, završili smo rekonstrukciju kompletne ulice Josifa Marinkovića. Želim da obavestim građane, da budu upućeni, da je urađen projekat koji se odnosi na kružni tok na kraju ulice Kneza Mihajla Obrenovića u raskrsnici sa ulicom Ilije Garašanina. Uskoro ćemo krenuti i sa tim radovima. Takođe su u toku i radovi na izradi tehničke dokumentacije za ulice Pere Segedinca i Sterijine. Naselje Tesla je veliko gradilište. Očekujemo još puno toga da uradimo. Vrlo brzo ćemo krenuti i u posao instalacije novog dečjeg igrališta pored vrtića Bambi, ovde na Tesli“, rekla je Maja Vitman.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.