Zrenjanin: 32 miliona dinara za nabavku savremene audio i rasvetne opreme u Kulturnom centru Zrenjanina

ZRENJANIN – U Staroj Pazovi danas je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović gradonačelniku Zrenjanina Simu Salapuri uručio ugovor o dodeli sredstava, u vrednosti od 32.129.000 dinara, za nabavku savremene audio i rasvetne opreme u Kulturnom centru Zrenjanina. Gradu Zrenjaninu sredstva su opredeljena na osnovu javnog konkursa za finansiranje projekata unapređenja kulturne infrastrukture i opremanja objekata kulture u javnoj svojini u AP Vojvodini u 2022. godini, koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Oprema koja se nabavlja obuhvata čitav niz komponenti rasvetnog i audio sistema, počev od komandnog pulta i razvodnih ormara, preko sistema kablova i bežičnih setova za mikrofone, do instalacija na samoj sceni i dvorani Kulturnog centra

Foto: grad Zrenjanin

Svečanosti u Centru za kulturu u Staroj Pazovi prisustvovala je sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević, a ugovori su uručeni predstavnicima osam gradova i opština. Predsednik Pokrajinske vlade Mirović istakao je da su danas dodeljeni ugovori u ukupnoj vrednosti od 265.000.000 dinara.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura izrazio je zadovoljstvo što je pokrajinska administracija još jednom prepoznala aktivnosti Grada Zrenjanina na unapređenju infrastrukture, kulturnih ili sportskih sadržaja i izdvojila značajna sredstva za opremanje Kulturnog centra Zrenjanina. Rekao je da će, uz pomoć tih sredstava, ta ustanova obezbediti najsavremenije tehničke uslove za realizaciju svojih programa.

– Samim tim, možemo očekivati i da će kvalitet programa Kulturnog centra biti podignut na još viši nivo, a posebno će to biti primetno prilikom izvođenja koncerata i muzičkih dešavanja. – istakao je gradonačelnik.

Svečanosti su prisustvovali i direktor Kulturnog centra Zrenjanina Goran Marinković i direktor Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar.

 

Tagovi:

Pročitajte još: