logo transparend vojvodina uzivo

Novosađanima stižu čestitke i iz kosmosa (VIDEO)

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević postavio je na svoj Instagram stori prelepu čestitku kosmonauta Roskosmosa sa Međunarodne svemirske stanice. Kosmonauti Anton Škaplerov i Pjotr Dubrov čestitali su Novosađanima i građanima cele Srbije titulu Evropske prestonice kulture.

Pored toga što je tri puta osvojio glasove Novosađana, zajedno sa građanima i dve evropske titule za Novi Sad, stvorio mogućnost da vrtići budu besplatni za svu decu, besplatni udžbenici za sve prvake, da se otvore nove škole, vrtići, parkovi, fabrike, radna mesta, razvojni i istraživački centar, … gradonačelniku Milošu Vučeviću, za sve Novosađane, stigla je i podrška i čestitka iz kosmosa!

 

Kosmonauti su poručili: Dragi građani Novog Sada, dragi gosti, draga publiko iz cele Evrope i iz celog sveta, dobro veče! Sa Međunarodne svemirske stanice pozdravljaju vas kosmonauti Roskosmos-a Anton Škaplerov i Pjotr Dubrov. Želimo da vam čestitamo na tituli koju je osvojio Novi Sad  – Evropska prestonica kulture. Mi smo uvereni da će 2022. godine Novi Sad, kao i cela Srbija promovisati svoja dostignuća na polju nauke i umetnosti, koja sa jedne strane predstavljaju opšte dobro za sve ljude Evrope, a sa druge strane, oličavaju težnje svih ljudi da se stvori bolji i pravedniji svet na planeti. Izražavajući veru da bez razuma nema napretka u nauci, bez mašte nema razvoja umetnosti, kao i da bez solidarnosti, čovečanstvo ne može da preživi, želimo vam veliki uspeh u vašem radu. Srećno!

Foto: PrtSc

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.