Gradonačelnik Zrenjanina : Nastavljamo sa agrarnim ulaganjima u Mihajlovu

ZRENJANIN – Gradonačelnik Simo Salapura danas je u okviru radne aktivnosti lokalne samouprave“Da nam sela budu bliža”  sa saradnicima posetio naseljeno mesto Mihajlovo i tom prilikom razgovarao sa predstavnicima Mesne zajednice i meštanima, a zatim je posetio i tamošnji fudbalski klub.

Fudbalski klub “MSK” izborio je ove godine plasman u Područnu fudbalsku ligu Zrenjanin, što je najveći uspeh kluba od njegovog osnivanja, 1957. godine. Posetu fudbalskom igralištu gradonačelnik je iskoristio da klubu pokloni komplet lopti, sportske opreme, ali i kosačicu, neophodnu klubu i mesnoj zajednici za bolje održavanje travnatog terena.

Gradonačelnik Simo Salapura istakao je, nakon posete, da je danas Mihajlovo bilo bliže, da je obavljen razgovor sa seoskim rukovodstvom i da je koristan bio i susret s poljoprivrednim proizvođačem, koji je predočio neke svoje potrebe i zapažanja u vezi sa proizvodnjom i plasmanom proizvoda.

“Fudbalski klub je organizacija oko koje se okuplja gotovo svo selo, koje baštini dugu tradiciju, gde se okupljaju mladi i on predstavlja, na neki način, izvor života u ovom naseljenom mestu. Posetili smo i domaćinstvo koje poseduje 1.500 kvadratnih metara plastenika i plasira svoje proizvode na zrenjaninskoj pijaci. Postoji mogućnost razvoje te priče, posebno kada su naseljena mesta u pitanju, ali je problem nedostatak radne snage i u tom nekom kontekstu smo razgovarali na koji način oživeti ovo, jer je to razvojna šansa za svako naseljeno mesto. Ove godine grad je izdvojio 30 odsto više sredstava na ime podsticaja za poljoprivredu u odnosu na prethodnu, ukupno 11 miliona dinara, od toga dva miliona za podsticaj organske proizvodnje. Prošle godine po prvi put smo imali takav konkurs i pokazao se kao odličan, dobri su bili efekti poziva i sada to nastavljamo da radimo. Nova mera je dva miliona dinara podsticaja proizvodnje u plastenicima, posebno za mlade i posebno u naseljenim mestima. Danas se taj konkurs raspisuje i ja pozivam sve zainteresovane da se prijave” –  poručio je gradonačelnik.

Mihajlovo spada u manja naselja na gradskoj teritoriji, zvanično sa oko hiljadu stanovnika, a “na spavanju”, kako ističu u mesnoj zajednici, jedva da ih je oko 700. Gradonačelniku su predočeni problemi u vezi sa vodosnabdevanjem, završetkom izgradnje vodovodne mreže, saniranjem određenih javnih objekata u selu.

“Imamo dobru saradnju s rukovodstvom mesne zajednice, posle nekoliko godina čekanja sportska školska sala dobila je upotrebnu dozvolu i bila domaćin značajnom sportskom događaju – takmičenju u malom fudbalu u okviru Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine. Verujem da će i stonoteniski i fudbalski klub, i rekreativci, moći da koriste taj prostor”, rekao je još gradonačelnik Salapura.

Predsednik Saveta mesne zajednice Tot Erne takođe je istakao dobru saradnju s lokalnom samoupravom i naveo da je odliv stanovništva najveći problem u selu, jer je dosta mladih otišlo u veće sredine ili inostranstvo, u većini u Mađarsku.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: