Gradonačelnik Zrenjanina na otvaranju 90. Poljoprivrednog sajma razgovarao sa pokrajinskim sekretarom Vladimirom Galićem

ZRENJANIN – Gradonačelnik Simo Salapura, zajedno sa saradnicima prisustvovao je juče, u Novom Sadu, svečanom otvaranju 90. Međunarodnog poljoprivrednog sajma koji odnedavno nosi znak “Najbolje iz Vojvodine”.

Ovogodišnji sajam otvorili su  ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković i italijanski ministar poljoprivrede Frančesko Lolobriđida.

„Poljoprivreda, poljoprivrednici, poljoprivredni proizvodi prioritet naše države, da je agrarna politika na izuzetno visokom nivou i nešto čime se intenzivno bavimo svaki dan i gledamo kako da povećamo stočni fond, kako da unapredimo naše proizvode, kako kvalitetom da dostignemo evropske standarde i na sve načine otvorimo nova tržišta koja će dati mogućnost našim proizvodima da ugledaju svet – rekla je ministarka Tanasković i ukazala da Ministarstvo poljoprivrede dijalogom pokušava da reši probleme koji trenutno postoje iz te oblasti.

Frančesko Lolobriđida je, obraćajući se tom prilikom, rekao da je Italija, ovogodišnji partner manifestacije, sa kojom je Srbija tokom prošle godine imala robnu razmenu od 583 miliona evra.

Gradonačelnik Salapura je tokom obilaska Sajma posetio i štand Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, gde je razgovarao sa sekretarom Vladimirom Galićem i njegovom pomoćnicom Dragicom Ilić.

Tom prilikom upoznao ih je sa aktivnostima i brojnim merama koje Grad sprovodi kako bi pomogao poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije grada, a posebno mladim poljoprivrednicima.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: