Gradonačelnik Stevanović: Novi prostor Galerije savremene umetnosti jeste Pančevo sutra

PANČEVO – Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović posetio je danas novootvorenu Galeriju savremene umetnosti, nastalu kao rezultat potrebe mladih pančevačkih likovnih umetnika da se afirmišu kroz izlaganje u adekvatnom izlagačkom prostoru, čemu je Stevanović i ličnim zalaganjem maksimalno doprineo.

„Kultura je jedan od najvažnijih segmenata u životu svih nas Pančevaca i zato objekti u kojima se održavaju kulturno-umetničke manifestacije i gde se dešavaju kulturni programi nisu samo obične zgrade. To su mesta gde stvaramo uspomene, mesta gde baštinimo našu kulturu i čuvamo našu tradiciju. Iz tog razloga smo, posle 17 godina, rekonstruisali Veliku salu Doma kulture „3. oktobar“ u Banatskom Novom Selu i vratili je na upotrebu našim sugrađankama i sugrađanima. Takođe, Velika dvorana Kulturnog centra sa totalnom rekonstrukcijom ponovo sija svojim punim sjajem. Na posetiocima je samo da dođu. Naša Galerija savremene umetnosti konačno je dobila stalni prostor u kome će biti zauvek. Nadam se da će postati omiljeno mesto svih ljubitelja umetnosti. Ovo su projekti koji su od velikog značaja i projekti koji pokazuju da, kada se udružimo, možemo da postignemo velike stvari i to jeste zaista Pančevo sutra“, rekao je Stevanović.

U novom prostoru Galerija savremene umetnosti Kulturnog centra Pančevo u toku je prva izložba pod nazivom „Zlatne godine galerije“, na kojoj su izloženi radovi umetnika koji su dobili najveći broj nagrada na Salonu umetnosti Pančeva.

Salon umetnosti Pančeva, nastao je 1971. godine po ugledu na Oktobarski salon Beograda, a od 1976. godine se organizovao u prostoru Galerije savremene umetnosti. Manifestacija se održava svake godine, a nagrade koje se dodelju su otkupne tako se veći deo fonda, koji sada broji 478 radova, sastoji od zbirke Salona.

Izložbu „Zlatne godine galerije“ možete pogledati svakog radnog dana od 9 do 13 časova i od 17 do 21 čas u Galerija savremene umetnosti, ulici Miloša Crnjanskog br. 2.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.