Gradonačelnik Stevanović : Hvala Predsedniku Vučiću, značaj novih investicija Pančevo će tek osetiti

PANČEVO – Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović, posle posete predsednika Srbije kompaniji Brose u Pančevu, naglasio je neizmernu zahvalnost Aleksandru Vučiću, a potom je, kao veoma značajno, ocenio činjenicu da je i ova nemačka kompanija, za samo godinu i po dana, izgradila fabriku i zaposlila prve radnike.

„Videli ste danas, prilikom prisustva predsednika Srbije Aleksandra Vučića zvaničnom otvaranju kompanije Brose u Republici Srbiji, šta je napravljeno u Pančevu u prethodne dve godine, otkako je potpisan ugovor, otkako je 6. marta 2020. godine položen kamen temeljac ove fabrike i sada, kada je ona i zvanično počela sa radom, kada je pokrenula proizvodnju, ovde u Pančevu, u Južnom Banatu u Srbiji. Zaista je velika stvar za sve, velika stvar za Pančevo posebno. Trenutno je 350 zaposlenih u fabrici, od kojih je jedna polovina iz Pančeva. Polovina zaposlenih u kompaniji Brose trenutno su inženjeri, koji možda imaju i najveću prosečnu platu u Srbiji“, rekao je Stevanović.

Stevanović je istakao vrednost investicije od 180 miliona dinara i važnost za građane, za Grad Pančevo i gradski budžet iz kojeg se finansira dalji razvoj i iz kojeg se unapređuje standard života u svim oblastima.

„Investicije kao što su Brose, ZF, Gaspromove investicije u Pančevu, ali i, sutra, dolazak partnera u Petrohemiju, zaista su velike stvari za Grad Pančevo. Dugujemo veliku zahvalnost predsedniku Aleksandru Vučiću što posvećuje ovoliku pažnju Pančevu i što mi danas, u skladu sa svim stvarima koje se dešavaju, možemo da planiramo ulepšavanje i unapređenje Pančeva u svakom smislu, i komunalnom i infrastrukturnom, ali, pre svega, što možemo da kupujemo i gradimo nove vrtiće i na taj način brinemo o našoj deci“, rekao je gradonačelnik Stevanović.

Gradonačelnik Pančeva govori i o sekundarnim efektima velikih investicija, uz naznaku da podstiči i sve drugo, pre svega smanjenje broja nezaposlenih, a potom i rast cene stambenih kvadrata.

„Stopa nezaposlenosti je ispod dvocifrenog procenta i to je nešto što je sjajno za Pančevo. Podsetiću vas, u poslednjih dvadeset, trideset godina, kada su se fabrike uništavale, taj broj je bio i iznad 25 odsto. Razvoj industrije, uz uslovljen razvoj infrastrukture, vuku sa sobom ostale privredne grane. Cena kvadrata u Pančevu drastično je porasla u odnosu na neke prethodne godine. Sgurni smo da će još rasti, sa novim ulaganjima u naš grad, sa izgradnjom obilaznice oko Beograda kojom će biti obuhvaćeno i Pančevo, sa konekcijom na dva autoputa. Privredni rast Pančeva u budućnosti će sigurno biti još veći. Nadam se da ćemo zaposliti sve ljudi koji danas nemaju posao, zaključio je gradonačelnik Pančeva posle posete kompaniji Brose u Pančevu.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.