logo transparend vojvodina uzivo

Gradonačelnik Sombora ličnim primerom podržao akciju dobrovoljnog davanja krvi

akcija-krv
SOMBOR – U prostorijama Crvenog krsta Sombor, danas je održana treća po redu akcija dobrovoljnog davanja krvi. Istoj se odazvao veliki broj građana, a svojim ličnim primerom, akciju je podržao i gradonačelnik, Antonio Ratković.

On je istakao da je veoma bitno da svaki građanin koji je u mogućnosti da krv, jer naše malo, nekom znači mnogo.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 025.rs (@portal025.rs)


„Ono što znači svim ljudima, kako u gradu Somboru, tako i u Vojvodini i Srbiji je da krvi nikad nije dosta i da treba svi mi zajedno da se uključimo, jer naših 5 do 10 minuta nekome znači ceo život. Zato bih apelovao na sve Somborce i stanovnike naseljenih mesta da izdvoje svoje slobodno vreme i svako ko može da da krv da dođe do Crvenog krsta i da obavi ovu humanu dužnost.  Verujem da svi mi koji damo krv, posle tog dobrovoljnog davanja krvi se osećamo puno bolje“, poručio je Ratković.

Prema rečima sekretarke Crvenog krsta Sombor, Biljane Klipe, prethodna godina pokazala je da su Somborci veoma odgovorni, te da je procenat dobrovoljnih davalaca porastao.

„Ono što moram da istaknem da smo prošlu godinu završili sa fantastičnim rezultatima, prikupljeno je na teritoriji Grada Sombora 2009 jedinica krvi, što je u odnosu na broj stanovnika 1,84%. Moram takođe da naglasim da i jako veliki broj mladih koji prvi put daju krv, a isto tako i žena. Prošle godine preko 25% žena je dobrovoljno dalo krv. Nadamo se da ćemo tako nastaviti i u ovoj godini“, rekla je Klipa.

Takođe, ona je iskoristila priliku i da pozove građane da se odazovu narednim akcijama.

„Koristim priliku da pozovem sve naše građane koji su stariji od 18 godina, koji su zdravi, koji žele da dobrovoljno daju krv da nam se pridruže. Raspored akcija mogu da vide na u kancelarijama Crvenog krsta Sombor, na društvenim mrežama“, zaključila je sekretarka Crvenog krsta Sombor.

Pročitajte još:
 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.