logo transparend vojvodina uzivo

Gradonačelnik Simo Salapura upriličio prijem za novog zrenjaninskog biskupa

ZRENJANIN – Gradonačelnik Simo Salapura upriličio je prijem u svom kabinetu za monsinjora Mirka Štefkovića, novog zrenjaninskog biskupa.

Nakon što je 1. juna zaređen u katedrali svetog Ivana Nepomuka, ovo je bila prva biskupova poseta Gradskoj kući i prilika da sa gradonačelnikom porazgovara o saradnji između Gradske uprave i Zrenjaninske biskupije, kao i o mnogim aktuelnim pitanjima koja se tiču svih stanovnika grada Zrenjanina, naravno i pripadnika katoličke zajednice.

Prijemu su prisustvovale i pomoćnice gradonačelnika Snežana Vučurević i Marija Damjanović.

Tokom posete, gradonačelnik je biskupu čestitao osvećenje i inauguraciju i stupanje na dužnost u Zrenjaninu, izrazivši otvorenost za nastavak saradnje Grada Zrenjanina i Biskupije.

Gradonačelnik je izvestio biskupa o velikim infrastrukturnim ulaganjima i projektima na nivou grada, a zatim je istakao da je grad poznat kao višenacionalna i multikulturalna sredina, uz izuzetno visok stepen suživota različitih nacionalnosti i vera.

Biskup Štefković se zahvalio na pozivu i izrazio otvorenost za saradnju, pre svega u oblasti kulture i zaštite životne sredine.

Gradonačelnik je podsetio da Grad Zrenjanin svake godine raspisuje konkurs za finansiranje projekata crkava i verskih zajednica, na kom imaju pravo da konkurišu sve crkve i koje to pravo i koriste.

Ovogodišnjim konkursom Grad Zrenjanin deo sredstava izdvojio je upravo za ceremoniju ređenja biskupa, održanu u katedrali pre dve nedelje.

 

 

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.