Gradonačelnik Simo Salapura razgovarao sa inženjerom Vojom Mrakovićem koji je decenijama radio na uređenju zelenila u Zrenjaninu

ZRENJANIN – U susret prolećnoj sezoni ozelenjavanja Zrenjanina, gradonačelnik Simo Salapura danas je posetio inženjera šumarstva  u penziji Voju Mrakovića koji je decenijama aktivno učestvovao u uređenju zelenila u tom gradu.

Tom prilikom gradonačelnik je istakao da su prethodnih meseci u okviru brojnih akcija ozelenjene brojne lokacije u Zrenjaninu na kojima nije bilo hlada.

„ Iskustva na tu temu nikad nije naodmet. Zato sam se i susreo sa inženjerom šumarstva Vojinom Mrakovićem, koji je penzioner ali i najbolji poznavalac razvoja gradskog zelenila. Saznao sam kako je projektovano zelenilo pre pet decenija i koje su bile osnovne ideje u tom poslu. Parkovi koje je Zrenjanin imao tada, sačuvani su i danas, a sa zadovoljstvom smo konstatovali da su urađena i dve nove zelene oaze. Ulaganje u zdravo okruženje ne treba shvatati kao trošak već kao investiciju za budućnost. To je u svojoj besedi objasnio čika Voja koji najbolje zna koliko je mukotrpno stvoriti “debelu hladovinu” od tanke sadnice. Čika Voja je, takođe i slikar. Iako je talenat za slikanje imao još u detinjstvu, naš sugrađanin je ozbiljnije ovim hobijem počeo da se bavi kada je otišao u penziju. Do sada je imao tri samostalne i nekoliko grupnih izložbi“, poručio je gradonačelnik Salapura tokom posete.

Gradonačelnik je takođe dodao da je zahvalan na prelepom poklonu, slici Gradske kuće koja će krasiti njegovu kancelariju.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.