logo transparend vojvodina uzivo

Gradonačelnik Salapura obišao završne radove na rekonstrukciji dela trotoara u naselju Bagljaš i najavio izgradnju novog vrtića

ZRENJJANIN – Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura obišao je danas, u pratnji svojih saradnika, predstavnika mesnih zajednica „Veljko Vlahović“ i „Sonja Marinković“ i firme „Eko gradnja“, završne radove na rekonstrukciji dela trotoara Bulevara Veljka Vlahovića, koji se izvode na levoj strani između ulica Stražilovske i Zdravka Čelara.

– Danas smo u najvećem naselju na teritoriji grada gde na Bulevaru Veljka Vlahovića fazno uređujemo trotoare, odnosno pešačke staze duž Bulevara. Danas završavamo radove i bogatiji smo za hiljadu kvadrata nove uređene behaton staze na Bagljašu.  Ono što je bitno da isteknemo jeste da sa ovim radovima nećemo stati, nastavljamo dalje. Pre svega, u narednom periodu krećemo sa rekonstrukcijom i mašinskim krpljenjem na ulici Janka Veselinovića, a takođe, dat je nalog za rešavanje autobuskih stajališta duž Bulevara, dakle, za uređenje sanaciju i reparaciju – rekao je gradonačelnik.

Posebno je naglasio da će naselje „Bagljaš“ biti bogatije i za još jedan vrtić koji će pre svega servisirati  jaslene grupe.

– Očekujemo tokom letnjih meseci i radove, a kada je ovo naselje u pitanju, postoji inicijativa da se park koji se nalazi na kraju Bulevara pre tržnog centra „Big“ oplemeni sa kavezom za kućne ljubimce u kojima će njihovi vlasnici moći da ih puštaju na bezbedan način. Radićemo i ulicu Bogdana Teodosina i deo Žabaljske. Ono što je najbitnije, ono što čekamo već dugi niz godina, jeste proširenje Mošorinske ulice. Mi smo kroz ugovor o javnom privatnom partnerstvu obezbedili finansijska sredstva za asfalt, ali želimo dodatno da napravimo kvalitetniji posao kada je u pitanju ova ulica. Naime, imamo projekat koji je u fazi reprojektovanja atmosferske kanalizacije. To su radovi koji moraju da se da se odrade pre radova na asfaltiranju, tako da po završetku svih tih radova taj deo Bagljaša biti još bezbedniji po saobraćaju i biće omogućen veći protok vozila – najavio je gradonačelnik Salapura.

U ime predstavnika obe mesne zajednice na Bagljašu, obratio se Žarko Cvetić predsednik Saveta MZ „Veljko Vlahović“ rekavši da je povod za današnji obilazak veoma lep, budući da je reč o završetku četvrte faze radova na uređenju, odnosno popločavanju trotoara.

– Kao što i vidite, behaton je veoma kvalitetan, radovi su u roku završeni, preostalo je nekih sitnih radova oko staze. Za stanovnike ovakva staza znači lepu osnovu jer je ovde velika frekvencija ljudi, odnosno đaka, penzionera koji se šetaju tuda. Ova staza zaista predstavlja ukras Bagljaša, a jedna takva lepa staza i pripada Bulevaru na Bagljašu pošto je to jedno od najvećih naselja u gradu. Pohvalio bih i izvođače radova, kao i ideju da se ovaj posao završi. Preostale su još dve faze u produžetku sa leve i desne strane do kružne raskrsnice na kraju i nadamo se da će to biti uskoro završeno i da ćemo imati zaista lep potez od nadvožnjaka do ulaza u grad, biće to pravo lice našeg lepog Bagljaša i za bolje sutra svih nas –  rekao je Cvetić.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.