Gradonačelnik Milan Đurić čestitao Novosađanima Dan Grada(VIDEO)

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić oglasio se na svom Instagram profilu  sa video objavom čestitajući  Novosađanima Dan Grada. 

Dragi Novosađani, na današnji dan, prvog februara davne 1748. godine žitelji tadašnjeg Petrovaradinskog šanca kupili su od carice Marije Terezije povelju slobodnog kraljevskog grada.Grad je dobio slobodu, status, mogućnost za ekonomski i kulturni napredak i ime na četiri jezika: Újvidék na mađarskom, Neusatz na nemačkom, Neoplanta na latinskom i Novi Sad na srpskom jeziku.

I 275 godina posle, Novi Sad kao najveće svoje blago neguje zajedništvo i kulturu različitosti.

Poslednje decenije, postali smo poznati kao grad sa najpovoljnijim poslovnim okruženjem, idealan za investicije.Ostvarujemo uspeh i fantastične rezultate u svim segmentima života. Gradimo nove vrtiće, škole, domove zdravlja, puteve, brzu prugu. Koliko je danas snažan naš Novi Sad, najbolje potvrđuje činjenica da ove godine gradimo čak tri mosta i to istovremeno.

Dragi Novosađani, hajde da zajedno nastavimo da negujemo i jačamo identitet našeg grada.Otvorenog i solidarnog, grada koji vekovima slavi različitosti od kojih je satkan i na njima gradi bolju budućnost.

Hajde da marljivim radom svakodnevno pokazujemo koliko volimo svoj Novi Sad. Srećan nam 1. februar, Dan Grada Novog Sada!

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Милан Ђурић (@milandjuric_gradonacelnik)

 

Pročitajte još:
 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: