Gradonačelnik Đurić: Radovi će biti gotovi pre zakazanog roka, od januara vrtić na Grbavici spreman za 225 najmlađih sugrađana (FOTO)

Milan Đurić
NOVI SAD – Danas je dan građevinara u Novom Sadu obeležen na Grbavici na izgradnji novog objekta Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo”, na uglu Miše Dimitrijevića i Kola srpskih sestara. Obilasku radova prisustvovali su gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i predsednik Sindikata građevinarstva Vojvodine i Novog Sada Josip Modić.

Gradonačelnik Đurić je svim građevinskim radnicima čestitao praznik i istakao da će vrtić biti završen pre zakazanog roka.

Foto: nsuzivo.rs

– Rok je bio sredina decembra, a danas mi kažu da će biti oktobar. Uvek treba da se radujemo kada se nešto završi pre roka, kako bi naši najmlađi sugrađani u januaru 2024. godine mogli da krenu u ovo zabavište- najavio je prvi čovek Grada.

Vrtić će moći da pohađa 225 sugrađana od treće do sedme godine. Kvadratura vrtića je 324 kvadratna metra, a vrednost investicije iznosi 298 miliona dinara.

Foto: nsuzivo.rs

– Danas je Dan građevinara. Oko 50.000 porodica živi od građevinarstva u Novom Sadu. Poslednjih godinu dana smo izdali 1333 građevinske dozvole od strane Uprave za urbanizam stanbene poslove – istakao je gradonačelnik i dodao:

– Projekte koje radimo u ovom trenutku u Novom Sadu su četvrti most u produžetku Bulevara Evrope, takođe most u okviru Fruškogorskog koridora. Grade se dve garaže, jedna kod Banovine, druga u Ulici Modene, pored toga i pruga Novi Sad-Subotica, kao i Almaški kraj – rekao je Đurić i dodao da se radovi izvode i na saobraćajnicama u Kisaču i rekonstrukciji Mesne zajednice u Budisavi.

Foto: nsuzivo.rs

Predsednik Sindikata građevinarstva Vojvodine i Novog Sada Josip Modić, poželeo je da građevinski radnici rade sa što manje povreda i što većim platama.

– Do pre 12 godina bilo je oko 6000 porodica je živelo od građevinske industrije, danas je to mnogo više. Podržavamo sve planove i gradnje u Novom Sadu gde su zaposleni naši radnici i gde će biti zaposleni. Planovi na gradnji brodogradilišta su da bude zaposleno 700 radnika direktno i 2000 radnika indirektno – istakao je Modić i dodao:

– Sindikat građevinara i predstavnici Sindikata iz cele Srbije danas prisustvuju svečanoj sednici u Leskovcu na kojoj će se dodeliti priznanje direktoru Zavoda za urbanizam Dušanu Miladinoviću nagrada za oporavak i razvoj građevinske industrije i to je nagrda za Novi Sad.

Foto: nsuzivo.rs

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.