Gradonačelnik Đurić obišao DOO “SEVU 2015”

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić posetio je danas DOO „SEVU 2015″ koje se bavi proizvodnjom elemenata za enterijer i sa direktorom Aleksandrom Rajačićem razgovarao o poslovanju tog preduzeća.

Danas u Veterniku obilazimo malu porodičnu firmu “SEVU 2015”. Grad pridaje veliki značaj malim i mikro preduzećima kao i privrednicima. Čak 98% privredne strukture čine ovakve vrste preduzeća. Konkurs za subvencije raspisan je 2020. godine kada smo izdvojili 15 miliona dinara za nabavku mašina i opreme, a mnogo privrednika i preduzetnika se tada javilo. Prošle godine smo izvojili 50 miliona dinara, a dosada smo oko 200 privrednih društava pomogli na ovaj način.

Firmu “Sevu” subvencionisali smo sa 800.000 dinara, vlasnik je takođe dodao još milion ipo dinara za neophodnu mašinu koja doprinosi boljem i kvalitetnijem radu.

Ova firma najviše sarađuje sa inostranim firmama kao što je “Continental”, za koju je urađeno hiljadu kancelarijskih stolova. Prvog februara je naš grad, u odnosu na prethodnu godinu, ima 3.300 više zaposlenih ljudi, odnosno 168.556 zaposlenih imamo u 2023. To je svakako zasluga i kompanija koje su došle u Novi Sad i prepoznale ovu sredinu kao pogodnu za razvoj i zapošljavanje. Vlasniku firme želim sreću u daljem radu i uspeh u narednom periodu – rekao je Đurić.

„SEVU 2015″ dobilo je po osnovu Javnog poziva za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za nabavku opreme i mašina za mikro, mala preduzeća i preduzetnike Grada Novog Sada, 800.000 dinara za nabavku neophodne mašine za rad.

Želim da se zahvalim gradonačelniku Đuriću i Gradu Novom Sadu na subvencijama i što nam je pomogao da unapredimo proizvodnju. Nova mašina je uvek dobrodošla i siguran sam da će nam doprineti u daljem radu. Naša firma ima petoro zaposlenih i glavni je dobavljač za “Continental”, odnosno za kancelarijski nameštaj. Takođe, redovno izvozimo za jednu nemačku kozmetičku kuću, a isto tako sarađujemo i sa jednim arhitektonskim biroom u Novom Sadu –  rekao je Aleksandar Rajačić, direktor firme “SEVU 2015”.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: