Gradonačelnica Vršca potpisala ugovore za kapitalne projekte vredne preko 166.5 miliona

VRŠAC – Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović potpisala je danas u Pokrajinskoj Vladi, u Novom Sadu, ugovor za dodelu sredstava putem javnog konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Prema ovom konkursu, Gradu Vršcu dodeljena su sredstva za sufinansiranje ukupno tri projekata u iznosu od 166.514.165,80 dinara.

Projekti koji će biti obuhvaćeni ovim finansiranjem su rekonstrukcija raskrsnice ulica Dejana Brankova, Bore Kostića, Žive Jovanovića i Filipa Višnjića sa izgradnjom kružnog toka saobraćaja, potom nastavak opremanja infrastrukturom Industrijske zone “Sever” u Vršcu, kao i završetak izgradnje školsko-sportske hale u Uljmi. U ime Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, ugovor je potpisao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

“Rekonstrukcija raskrsnice na Margitskom naselju nam je veoma važne jer u ovom momentu predstavlja najfrekventniju saobraćajnicu u našem gradu, gde su ukrštaju dva međunarodna magistralna pravca i preko nje se odvija sav teretni saobraćaj. Infrastrukturno opremanje Industrijske zone “Sever” je projekat koji je u toku i ova sredstva su nam veoma značajna kako bismo kompletno infrastrukturno opremanje završili do kraja ove godine i već u 2024. primili prve korisnike. Što se dva preostala projekta tiče, u najkraćem roku se očekuje sprovođenje postupka, a završetak posla se takođe očekuje do kraja tekuće godine”, rekla je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, posle potpisivanja ugovora.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore za finansiranje i sufinansiranje 47 kapitalnih projekata u AP Vojvodini, predstavnicima 36 lokalnih samouprava, među kojima su, pored Vršca, iz Južnog Banata, Pančevo, Kovačica, Kovin i Opovo.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: