Građani u dobrom raspoloženju stižu na plato ispred Narodne skupštine

BEOGRAD – Brojni građani iz svih delova Srbije pristižu na plato ispred Doma Narodne skupštine gde u 19.00 časova treba da počne skup “Srbija nade” na koji je pozvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Još tokom prepodnevnih časova u Beograd su stigli građani iz Novog Sada, Niša, Paraćina, Prijepolja, Pančeva, Vranja, Kragujevca, Opova, Aleksinca, Novog Bečeja, kao i sa Kosova i Metohije.

Skupu prisustvuju i ministri u Vladi Srbije, među kojima su Siniša Mali, Goran Vesić, Maja Gojković, Jelena Tanasković, Nikola Selaković i drugi. Mali je uoči skupa napisao da krećje na najveći skup u istoriji Srbije, skup svih dobrih ljudi, skup nade koji će pokazati koliko je pristojna naša Srbija.

Građani koji su došli na skup “Srbija nade”, okupljeni kod Vukovog spomenuka, krenuli su oko 16.30 časova ka platou ispred Narodne skupštine.

Prethodno su poručili da su došli jer žele mir, razvoj i prosperitet, kao i da daju podršku predsedniku Aleksandru Vučiću. Saobraćaj je na tom potezu obustavljen, kao i Kosovskoj, Bulevaru kralja Aleksandra, Ruzveltovoj i okolnim ulicama. Građani se okupljaju u dobrom raspoloženju, a na toj lokaciji su postavljene cisterne sa vodom.

Učesnici skupa “Srbija nade” koji su u došli iz Loznice i Valjeva u manjim grupama prelaze preko Brankovog mosta ka centru grada. Grupa ljudi koja prelazi Brankov most skandira “Aco, Srbine” i “Živeo Vučić”, a na mostu je blokiran saobraćaj.

Od 13.00 sati su počele pormene i u javnom gradskom saobraćaju, tako sto su ukinute tramvajske i trolejbuske linije, a o d 17.00 časova biće ukinuto i izmenjeno i vise autobuskih linija.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: