logo transparend vojvodina uzivo

Grad Pančevo nagradio najbolje učenike u poznavanju saobraćaja

PANČEVO – Grad Pančevo i ove godine nagradio je biciklima učenike za postignute vrhunske rezultate na takmičenjima u poznavanju saobraćaja.

Tatjana Božić, član Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje u ime Grada Pančeva uručila je danas nagrade učenicima koji su ostvarili najbolje rezultate na takmičenjima u poznavanju saobraćaja. Pobednici, osam đaka Osnovne škole „Dositej Obradović“ iz Omoljice su dobili po bicikl od grada Pančeva i Komiteta za bezbednost grada Pančeva.

 

Mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća Grada Pančeva za obrazovanje (Foto: Grad Pančevo)

 

„Grad Pančevo i Komitet za bezbednost grada Pančeva već tradicionalno nagrađuju najbolje učenike koji su osvojili prestižna mesta na takmičenju „Šta znaš o saobraćaju“. Godinama deci obezbeđujemo bicikle i to nije samo nagrada, već i obaveza da budu promoteri saobraćajne kulture. Mi na taj način želimo da podstaknemo ostalu decu iz drugih škola da aktivno učestvuju i osvajaju prestižne nagrade. Ove godine je osmoro učenika OŠ „Dositej Obradović“ iz Omoljice osvojilo nagrade i dodelili smo im bicikle. Takođe ćemo ih obavezati da svoja znanja u vezi sa saobraćajnom kulturom prenesu na ostale učenike, ali i roditelje i zaposlene. Zahvaljujem se i nastavniku koji svake godine sa svojom ekipom postiže značajne uspehe. Inače, nastavnik Miodrag Tasić svake godine vrlo uspešno sa svojim učenicima osvaja nagrade. Na 36. Evropskom takmičenju od 20 zemalja njegova ekipa je osvojila prvo mesto, kao i u konkureniciji od 28 ekipa iz regiona. Ovaj uspeh ne sme da ostane nezapažen, zato Grad Pančevo uvek stoji iza toga da nagradi, podrži i podstakne inzvaredni rad,“ izjavila je Tatjana Božić.

Vanja Činč, Nena Božić, Lazar Đukanovi i Aleksa Vulin su osvojili prvo mesto na Evropskom takmičenju ,,Šta znaš o saobraćaju“, a Hana Ćirić, Neda Tajgić, Veljko Panić i Ognjen Ilić su drugoplasirani. Nagrađeni učenici su istakli da im nagrada mnogo znači, jer će moći da nastave dalje da vežbaju, da se usavršavaju i napreduju.

Nastavnik Miodrag Tasić je naglasio da je ovo takmičenje veoma važno zbog edukacije dece, jer su oni po statistici najugroženija populaciona grupa u saobraćaju i zahvalio se predstavnicima Grada što su prepoznali rad i trud i što pružaju nesebičnu podršku.

 

Nastavnik Miodrag Tasić (Foto: Grad Pančevo)

 

„Zahvalio bih se Gradu Pančevu što su prepoznali naš rad i trud. Ovo je projekat koji je veoma važan za čitavu državu, jer deca na ovaj način uče saobraćajnu kulturu, koja je važna s obzirom na statistiku Agencije za bezbednost saobraćaja u kojoj su najugroženija populacija upravo deca. Kao pedagog se trudim da im saobraćajnu kulturu širim i na neki način se trudim da usvoje to znanje i prenesu svojim drugarima kako bi se ove nezgode svele na nultu“, rekao je nastavnik Miodrag Tasić.

Grad Pančevo će i naredne godine nastaviti sa ovakvim akcijama kojima se utiče na povećanje bezbednosti u saobraćaju, pre svega dece i mladih.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.