logo transparend vojvodina uzivo

Grad Pančevo i Centar za talente nagradili najuspešnije učenike na takmičenjima

PANČEVO – Nagrađivanje najuspešnijih učenika na takmičenjima, koje se obavlja u sklopu proslave Dana grada Pančeva, organizovano je danas u Velikoj skupštinskoj Sali.

Nagrađene učenike je pozdravio gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović, a potom im je mr Tatjana Božić, članica gradskog veća dodelila nagrade.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović pozdravio je prisutne na početku svečanosti.

 

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović pozdravio je prisutne na početku svečanosti (Izvor: Vojvodina Uživo)

 

“Ponosan sam kada vidim koliko je učenika koji su postigli uspeh na državnom ili međunarodnom školskom takmičenju i ako to nije ni malo lako. Grad Pančevo je ponosan na vaše uspehe, znanje i želju da napredujete. Uvek ćemo vam biti podrška na putu do novih dostignuća. Vi ste naša sadašnjost i svetla budućnost u koju verujemo! Postigli ste uspehe vredne divljenja, na tome vam od srca čestitam! Nagrade su samo jedan skroman način da vas pohvalimo i istaknemo vaš trud, rad i zalaganje. Nadam se da ćete svojim primerom podstaći i druge, kako bi vas sledeće godine bilo još više.Na vama je da nastavite da se usavršavate, da nadograđujete znanje i nižete nove uspehe. Iskoristite svoj potencijal i sve mogućnosti koje vam se nude kako biste postigli sve ono što želite. Još jednom vam čestitam na postignutim uspesima”, izjavio je Aleksandar Stevanović.

Nagrađeno je 114 đaka osnovnih i srednjih škola za postignute odlične rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima u školskoj 2021/2022 godini.

Nagrađivanje učenika počelo je pre 14 godina, kada su bili nagrađivani samo polaznici Regionalnog centra za talente “Mihajlo Pupin” u Pančevu. Nakon određenog vremena nagrađivanje se proširilo i na učenike koji nisu imali nikakav „dodir“ sa Centrom za talente, i u to vreme je grad Pančevo preuzeo brigu o nagrađivanju. Od prošle godine se nagrađaju i učenici baletske i muzičke škole.

 

Nagrađeno je 114 đaka osnovnih i srednjih škola za postignute odlične rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima u školskoj 2021/2022 godini (Izvor: Vojvodina Uživo)

 

Grad Pančevo svake godine izdvaja finansijska sredstva za nagrade najboljim učenicima. Pa tako Vukovci i đaci generacije iz osnovnih škola su dobili knjige u vrednosti od 262.500 dinara i išli su u obilazak znamenitosti Srbije. Iz budžeta grada Pančeva je za tu namenu izdvojeno 720.750 dinara.

Vukovci i đaci generacije srednjih škola su nagrađeni od strane Grada novčanim iznosom od ukupno 576.000 dinara (pojedinačno po 12.000 dinara), kao i knjigama u iznosu od ukupno 85.500 dinara.

Nagrada najboljoj deci iz raznih oblasti u okviru Regionalnog centra Mihajlo Pupin u iznosu od 771.000 dinara.

Grad Pančevo, takođe izdvaja iz budžeta za naknadu dela troškova putovanja učenika u srednje škole van teritorije grada u iznosu od 1.000.000 dinara, odlazak učenika na republička takmičenja – za osnovce oko 300.000 dinara, a za učenike srednjih škola oko 450.000 dinara i osiguranje učenika srednjih škola od nesrećnog slučaja u ukupnom iznosu od 808.540 dinara.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.