Grad Novi Sad ulaže u zaštitu životne sredine; Sledi povećanje subvencija za ugradnju solarnih panela

NOVI SAD – Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine koji je obeležen danas u Dunavskom parku, Mira Radenović, članica Gradskog veća za imovinu i imovinsko-pravne poslove govorila je o značaju ugradnje solarnih panela i subvencijama koje Grad Novi Sad daje svojim građanima.

„Grad Novi Sad je tri puta do sada produžio konkurs za solarne panele, odnosno za sve građane koji su zainteresovani da konkurišu kako bi dobili sredstva za instalaciju istih. Nije prijavljen dovoljan broj građana kako bi se utrošila sva sredstva, a mi bismo trebali da imamo više prijavljenih nego što imamo sredstava. Naš cilj je da iskoristimo sva sredstva koja imamo na raspolaganju, a nama deluje kao da građani nisu najbolje razumeli određene stvari u vezi sa ovim konkursom i došlo je do nekih šumova između organa javne vlasti i građana. Velika je isplativost solarnih panela, ali postoji jedna ograničavajuća okolnost, a to je visina ulaganja. “

Dunavski park Novi Sad, ponedeljak, životne sredine
Foto: Vojvodina uživo

„Bez obzira kolika je veličina subvencija, u ovom slučaju grada Novog Sada ona je do 50 odsto, odnosno 400.000 dinara. Dakle, svakom građaninu je potrebno minimalno 800.000 hiljada dinara za ugradnju solarnih panela i to je zapravo razlog zbog kog oni nisu toliko zainteresovani. Verujem da je ovo od velikog značaja, a mi ćemo pokušati da možda ponudimo veće subvencije kako bismo više zainteresovali stanovništvo. Konkurs je završen 31. maja i nećemo raspisivati novi, a očekujem da ćemo u narednih 15 dana objaviti preliminarne rezultate“ – rekla je Mira Radenović, članica Gradskog veća za imovinu i imovinsko-pravne poslove.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: