Grad Novi Sad nagradio izuzetne rezultate u radu policije i vatrogasaca

Milan Đurić - varrogasci-spacioci
NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić uručio je na prijemu u Gradskoj kući zahvalnice pripadnicima Policijske uprave u Novom Sadu i Vatrogasno-spasilačke brigade koji su prilikom obavljanja zadataka iz svog delokruga iskazali visok stepen profesionalizma i posvećenosti.

Na predlog svojih pretpostavljenih, novčanu nagradu Grada Novog Sada u iznosu od po 40 000 dinara dobilo je desetoro policajaca i osmoro vatrogasaca.

– Bezbednost građana je prioritet u radu svih nivoa vlasti, a Grad Novi Sad se u skladu sa svojim mogućnostima trudi da bude pouzdan partner kako Policijskoj upravi Novi Sad, tako i Vatrogasno-spasilačkoj brigadi. Pored toga što ulažemo u opremu za rad, specijalizovana vozila i drugo, želimo posebno da iskažemo zahvalnost ljudima koji sa velikom posvećenošću rade svoj posao i da pozdravimo timski rad i duh. Gradska uprava će uvek biti tu, ne samo za čestitke na pruženoj podršci, već i da konkretno nagradi trud i zalaganje. Pored svakodnevnih akcija, novosadski vatrogasci su se pokazali kao heroji, i prilikom spašavanja ljudi iz ruševina posle zemljotresa u Turskoj. Isto važi i za naše hrabre policajce koji efikasno rasvetljavajući teške zločine, pokazuju da je naša policija u potpunosti spremna da odgovori na sve izazove i rizike. Hvala im u ime svih Novosađana – rekao je gradonačelnik Milan Đurić.

Nagrađeni su policijski službenici koji su najzaslužniji za rasvetljavanje i privođenje pravdi osumnjičenih za dva teška krivična dela. Naime, danonoćnim operativnim radom, policijski službenici su identifikovali i locirali osumnjičenog za teško ubistvo koji je uhapšen, a imali su i ključnu ulogu u brzom i efikasnom rasvetljavanju otmice. Nagrađeni policajac Mirko Šarac istakao je da će pripadnici policije nastaviti savesno, predano i odgovorno da obavljaju svoje dužnosti, uvek u cilju zaštite bezbednosti svih građana.

Vatrogasci koji su dobili nagradu, pokazali su visok stepen profesionalizma i dali veliki doprinos povećanju stepena bezbednosti građana na području Grada Novog Sada, a tokom februara, osmorica pripadnika specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina, sa službenim psom Zigijem, učestvovalo je u spasavanju zatrpanih lica posle razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku. U ime nagrađenih vatrogasaca, obratio se vođa Vatrogasno-spasilačkog voda vodnik I klase Atila Varadi koji je rekao da se ni jedna priprema za spasilačake akcije ne može porediti sa izazovima sa kojima su se suočili u realnoj situaciji, u Turskoj, i da će im tamo stečeno iskustvo svakako služiti za dalji rad.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Милан Ђурић (@milandjuric_gradonacelnik)

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.