Grad neobičnog oblika

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Stručnjaci kažu da je neravan teren glavni krivac za njegov neobičan oblik, koji ćete primetiti tek kada ga pogledate iz ptičje perspektive.

Čentruipe, mali grad ušuškan u brdima Sicilije, poznat kao „balkon Sicilije“, ostavlja posetioce bez daha zbog zadivljujućeg pogleda koji se pruža preko planine Etna, ali malo ko zna da je iz vazduha sam grad tek neverovatan prizor.

Pio Andrea Peri, 32-godišnji lokalni fotograf, nedavno je iskoristio svoj dron da uhvati jedinstveni oblik svog grada s neba. Nakon što je prvi put otkrio njegov neobičan oblik dok ga je gledao na Google Earthu, odlučio je da uzme svoj dron i sam proveri. Bio je toliko iznenađen onim što je video na svom monitoru da je snimio nekoliko fotografija i podelio ih na društvenim mrežama.

Naime, već neko vreme na društvenim mrežama dele se fotografije Čentruipea iz vazduha na kojima se vidi kako se gradski centar širi na pet različitih krakova. Mnoge korisnike podseća na morsku zvezdu, a druge na monumentalnog čoveka raširenih ruku i nogu.

Ceo svet je bio u neverici zbog bizarnog oblika ovog grada, a mnogi nisu verovali da je to istina i mislili su da sam ja nacrtao fotografiju na računaru – rekao je mladi italijanski fotograf za Mail Online. – Ali kada su shvatili istinu pretražujući Google Earth, mnogi od njih su se lično izvinili.

Nakon što su fotografije Čentruipea iz vazduha počele da dobijaju međunarodnu pažnju, gradonačelnik grada je pozvao mladog umetnika da priredi izložbu i predstavi svoj rad.

Izgrađen na brdu, otprilike 700 metara iznad nivoa mora, Čentruipe nudi neverovatan pogled na seoske oblasti provincije Ena, kao i na čuvenu planinu Etna, udaljenu oko 60 kilometara.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: