Grad finansijski podržao predstavljanje 13 srednjih škola na predstojećem Sajmu obrazovanja

NOVI SAD – Gradsko veće za obrazovanje finansijski je podržalo sa milion dinara predstavljanje 13 novosadskih srednjih škola na predstojećem Sajmu obrazovanja „Putokazi“.

Ta priredba biće svečano otvorena u četvrtak na Novosadskom sajmu, a očekuje se poseta velikog broja maturanata osnovnih i srednjih škola iz čitave Vojvodine.

Većina sadašnjih srednjoškolaca i studenata u Novom Sadu, ali i šire, baš na Putokazima je odabrala svoje buduće zanimanje. Zato, tradicionalno, i ove godine malim i velikim maturantima biće omogućeno upoznavanje sa obrazovnim profilima srednjeg i visokog školstva u našoj zemlji i fakultetima iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske.

Govoreći o tome koliko Grad brine o obrazovanju mladih istakla je značaj donošenja aktivnih mera za razvoj infrastrukturne mreže škola i vrtića za koje je ove godine u gradskom budžetu izdvojeno sedam milijardi dinara. Za deset godina sagrađeno je pet novih vrtića, navodi Vučinić.

Osim vrtića Novi Sad će dobiti i dve nove osnovne škole, najavila je članica Gradskog veća za obrazovanje.

Vučinićeva je podsetila na investicije koje su pri kraju, a to su velika hala u Osnovnoj školi „Vasa Stajić“ i proširenje Osnovne škole „Ivan Gundulić“.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: