Gospođinci skrhani bolom nakon tragedije

Niko ne može da prihvati da više nema malog J. i njegovog osmeha. To dete se stalno smejalo.

Dečak J. M. (12) iz Gospođinaca, koji je u subotu nastradao tokom kupanja u Dunavu na Ribarskom ostrvu u Novom Sadu, najverovatnije je udario glavom o kamen u vodi posle skoka.

Da tragedija bude veća, sve se dogodilo pred očima dečakovog samohranog oca, koji je izvukao sina iz reke i pokušao da mu pomogne, ali dečaku, nažalost, nije bilo spasa. Prema rečima izvora, otac je u subotu oko podne sa svojim sinovima otišao na Dunav u Novom Sadu, na splav kod svog kolege.

– Dok su dvojica očeva nešto majstorisali, sin vlasnika splava i dečaci iz Gospođinaca su se kupali u reci – započinje da priča, ne prestajući da plače, jedna od rođaka ove porodice.

Kako dalje kaže, u jednom momentu deca su počela strašno da vrište.

– Otac J. M. je odmah skočio u vodu i izvukao prvo mlađeg sina. Odmah se okrenuo da izvuče i starijeg J. M. Video je da dete ima modricu na glavi. Izvukao je i njega na obalu, ali bio je bez svesti. Njegov kolega, sa kojim je radio, pokušao je da osvesti dete, davao mu veštačko disanje i masirao srce, ali nije uspevao. Pozvali su Hitnu pomoć koja je ubrzo stigla. Oni su takođe pokušali reanimaciju i odvezli su dečaka u bolnicu – priča sagovornica za Kurir.

Nažalost, mališanu nije bilo spasa, preminuo je odmah po prijemu u bolnicu i pored svih mogućih napora lekara da mu spasu život.

– Tačan uzrok smrti će se znati posle obdukcije, a kako se pretpostavlja, nesrećni dečak je skokom u vodu udario glavom da li u kamen ili čamac, za sada nije poznato. Uadarc je bio koban, on je praktično umro ocu na rukama kada ga je izvuko iz reke – objašnjava sagovornik Kurira.

Nastradali J. M. završio je peti razred, a nedavno je počeo da trenira fudbal po ugledu na svog oca.

– Otac je kao mlađi aktivno igrao fudbal i sad igra zvaničnu ligu za veterane, a J. je tek skoro počeo da trenira. U subotu veče je trebalo da počne turnir u fudbalu. Organizatori su objavili na Fejsbuk grupi da je sve spremno za početak, da bi samo nekoliko sati kasnije objavili status:

„Zbog tragedije koja je danas zadesila naše selo početak turnira se odlaže do daljeg“ – priča sagovornica.

Foto: Printscreen/Google Maps

U domu dečaka juče su odzvanjali plač i jauk. Dečakov deda Rade plače i samo ponavlja: „A joj, šta sam dočekao“. Stric koji je neoženjen i nema svoju decu, posebno je bio vezan za J. M. I on ne prestaje da plače i prepričava doživljaje koje su njih dvojica imali sve do prekjuče. Kuća je stalno puna ljudi, dolaze prijatelji i komšije da izjave saučešće. Svi su u šoku i ne mogu da veruju da je to istina.

– Otac je pognute glave, plače i ponavlja: „Zašto, zašto?“, i priča kako ga je sin tog jutra ljubio i grlio kao nikad do sada. Dejan je inače samohrani otac, jer su posle razvoda dečaci ostali da žive sa njim – priča sagovornica.

Otac je, po rečima komšija, prijatelja i rođaka, uživao sa svojom decom i maksimalno im se posvetio. Živeo je sa svojim sinovima sam u kući, dok su deda i stric živeli u drugoj kući u istoj ulici.

Meštani Gospođinaca zatečeni su ovom nezapamćenom tragedijom.

– Svi su u suzama, u prodavnici, na ulici, samo vidiš uplakana lica. Niko ne može da prihvati da više nema malog J. i njegovog osmeha. To dete se stalno smejalo – kaže jedan meštanin Gospođinaca.

Nakon tragedije, brat poginulog mališana koji je prisustvovao nemilim scenama na Dunavu, prespavao je kod tatinog kolege, a u nedelju ujutru su ga doveli kući.

– Duša mala plače i teši sve oko sebe. Kaže nam da je to božja volja, da niko nije kriv i da mi sad moramo biti jaki da sve to izdržimo. Tuga neopisiva – kaže sagovornica Kurira.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.