Google je ugasio još jedan poznati projekat

Kompanija je izabrala da se u budućnosti fokusira na AR softver.

Google je ugasio projekat, koji je interno bio poznat kao “Iris”, a pokrenut je kako bi kreirao naočare za proširenu realnost (augmented reality – AR), izveštava Business Insider.

Tehnološki gigant je na razvoju naočara radio nekoliko godina, ali je navodno stopirao razvoj Irisa nakon brojnih otpuštanja i reorganizacije u kompaniji prethodnih meseci.

Još jedan bitan razlog, koji je doveo do ove odluke Googlea, jeste odlazak Kleja Bavora iz kompanije, bivšeg šefa za AR i VR.

 

Pored toga, Google je uporno menjao svoju strategiju za Iris naočare, što je bio izvor frustracije za članove tima koji su radili na projektu.

Informacije, koje su bile dostupne prethodnih godina, su sugerisale da bi Google ovaj AR uređaj mogao da objavi 2024. godine. Iris Ar naočare su trebale da izgledaju kao par klasičnih naočara.

Iako je kompanija prestala da radi na svom AR hardveru, ističe se da Google ne odustaje od svojih AR ambicija. Umesto hardvera, Goofle je odlučio da se fokusira na kreiranje “Android for AR” ekosistema.

Plan Googlea je da primeni isti poslovni model koji koristi za svoje mobilne platforme i licencira svoj AR softver proizvođačima.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.