Google Chrome od februara više neće podržavati Windows 7 i 8.1

Ukoliko još uvek imate uređaje koji koiste Windows 7 ili Windows 8.1, zanimaće vas nova objava kompanije Google.

Prema navodima iz Googlea, kompanija planira da zvanično prestane sa podrškom za Chrome na Windows 7 i 8.1 platformama. To će se dogoditi nakon objave Chrome 110 verzije, koja je planirana za 7. februar 2023. godine.

Google Chrome će nastaviti da radi na pomenutim operativnim sistemima i nakon tog ažuriranja, ali više neće dobijati nikakva nova ažuriranja niti bezbednosne zakrpe.

To će povećati rizik za standardne korisnike, kao i za preduzeća, koji mogu postati podložniji onlajn napadima ukoliko nastave da koriste Windows 7 ili 8.1.

“Moraćete da obezbedite da vaš uređaj koristi Windows 10 ili noviji operativni sistem, kako biste nastavili da dobijate buduće Chrome objave. Ovo se poklapa sa Microsoftovim prestankom produžene podrške za Windows 7 ESU i Windows 8.1, koja traje do 10. januara 2023.

Zanimljivo je da Windows 7, za koji je zvanična podrška prestala u januaru 2020. godine, i dalje ima tržišni udeo od 10,68 procenata širom sveta, prema statistici StatCountera. Windows 8.1, s druge strane, ima tržišno učešće od 2,7 procenata.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: