Godine uzleta – novi programi u kovinskoj Predškolskoj ustanovi “Naša radost”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

KOVIN – Predškolska ustanova “Naša radost” u Kovinu, prošlog i ovog meseca, organizovala je raznovrsni edukativno – zabavni programi za mališane.

Održane su brojne radionice, igre za decu, lutkarsko pozorište, sportske aktivnosti, a počela je i primena novih osnova programa – Godina uzleta, koje nastaju kroz zajedničko učestvovanje u prostoru.

Program je inspirativan i provokativan za dete i gde ono može slobodno da istražuje, da se igra, da promišlja, da sarađuje sa drugima, isprobava i upoznaje svet oko sebe.

“Godina uzleta je naziv novih osnova programa koji se od 2017. godine primenjuje na teritoriji Srbije, a od 1.9.2021. godine, posle obuke zaposlenih, primenjuje se i u Kovinu. Podrazumeva da sva deca, kroz podršku njihove dobrobiti, imaju jednake mogućnosti za učenje i razvoj, da budu srećna, zadovoljna, ostvarena i prihvaćena. Cilj programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja jeste podrška dobrobiti deteta”, kažu u PU “Naša radost”.

Kako navode, njihov kolektiv još uvek se edukuje i priprema projekte, koji će biti realizovani u okviru programa Godine uzleta.

Tagovi:

Pročitajte još: