logo transparend vojvodina uzivo

Godina 2022. bila je izuzetno uspešna za Turističku organizaciju opštine Kovačica

KOVAČICA – Turistička organizacija opštine Kovačica u 2022. godini najveći značaj poklonila je obavljanju, unapređenju i promociji turizma opštine Kovačica.

“Ove aktivnosti obuhvatile se štampane publikacije, unapređenje internet prezentacije, a u saradnji sa RTV Kovačica, udruženjima žena na teritoriji Opštine Kovačica, slikarima, umetnicima, ugostiteljskim objektima i slično. Turistička organizacija Opštine Kovačica sama je vršila pripremu za izradu štampanog propagandnog materijala u smislu jezičke pripreme, tekstualne pripreme, grafičkog dizajna. Izvršena je promocija na raznim portalima na internetu koji se bave temom turizma, kao i aktivnije ažuriranje informacija profila na globalnoj društvenoj mreži Facebook i na video portalu YouTube, kao i na društvenoj mreži Instagram”, kaže Dragana Latovljev direktorka TOOK.

Turistička organizacija Opštine Kovačica aktivno je učestvovala u organizaciji i pružanju organizacione, stručne, marketinške i druge pomoći pri organizaciji manifestacija na području Opštine Kovačica, u cilju promocije, kako na teritoriji opštine, tako i izvan nje, sa targetiranjem omasovljenja i podizanja kvaliteta.

Turistička organizacija opštine Kovačica je samostalno je organizovala ili bila suorganizator sledećih manifestacija:

Tradicionalne Fijakerijada u Crepaji koja se održava svake godine drugog dana Uskrsa na stadionu u Crepaji. Zovo je medjunarodna parada konja, koja okuplja velik broj posetilaca.

Prilikom proslave 220 godina Kovačice i Kovačičkog oktobra, TOOK je podpomogao više dešavanja, tako što je ustupila svoju infrastrukturu, a to su manifestacije lokalnog karaktera poput: Pasuljijade, takmičenja u kuvanju riblje čorbe, žitnog bala i drugih.

Organizovali smo Sabor Trubača Vojvodine i grada Beograda 2022. – polufinalno takmičenje trubačkih orkestara za plasman u finale Sabora trubača u Guči u Padini. Pobednik je bio trubački orkestar Danijela Jokanovića, koji je naš centar predstavljao u Guči.

U decembru smo po prvi put napravili manifestaciju Kada čvarci lepo zacvrče u Kovačici, koja je okupila ekipe iz svih mesta, a pobednik je bila ekipa iz Idvora, te će se sledeće takmičenje održati u Idvoru. U buduće se planira da pobednici naredne godine dobijaju suorganizaciju i mesto održavanja

Već tradicionalni Božično-novogodišnji Vašar se i ove godine odigrao na trgu u Kovačici, gde nam izlagači dolaze iz različitih opština. Ovo je jedna od najposećenijih manifestacija koja se dešava u decembru uoči praznika. Manifestacija se dešava tokom celog dana, a počinje tako što Deda Mrazovi dele slatkiše deci ulicama Kovačice, zatim se odvija vašar na trgu, a ista se završava puštanjem lampiona želja.

U okviru praznika nismo zaboravili ni na naše najmlađe sugrađane pa je tako organizovana Novogodišnja predstava za decu, vatromet i dodela paketića za decu cele opštine do 11. godina.

Doček Nove godine ove godine je okupio dosta posetilaca na trgu u Kovačici. Nastupila je grupa Negro, a posle njih publiku su zabavljali DJ-ovi.

Turistička organizacija Opštine Kovačica je učestvovala je na Sajmu turizma u Beogradu i Novom Sadu, a svoju ponudu je predstavila i na Ohridu i u Sokobanji.

“Pored svojih redovnih aktivnosti Turistička organizacija Opštine Kovačica je aktivno sarađivala sa privrednim subjektima i udruženjima građana na unapređenju kvaliteta života na teritoriji opštine Kovačica. Pružana je podrška prilikom organizacije raznih dešavanja svim udruženjima i privrednim subjektima koji su se obratili TOOK-u sa zahtevom za pomoć u smislu stručne, materijalne i pomoći u opremi. Dugogodišnja saradnja je nastavljena sa seoskim turističkim domaćinstvima, kojima smo pomogli da uđu u sistem vaučera koja naša država obezbeđuje stanovnicima Srbije”, kaže Latovljev.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.