Giros i do 10 evra: Cene u Grčkoj skočile, a još nije počela predsezona

U 2024. godini cene u Grčkoj prate evropske trendove i blago su porasle u odnosu na prethodne godine, kao i u drugim zemljama.

U Grčkoj se cene hrane, pića, usluga i drugih proizvoda razlikuju u zavisnosti od lokacije, odnosno variraju od jednog do drugog mesta ili ostrva. Na primer, cena kugle sladoleda može biti samo 1,5 evra  na severu Grčke, dok na Mikonosu cene mogu biti znatno više.

Na grčkim ostrvima su cene generalno više. U poređenju s cenama u Srbiji, vidi se da su neke namirnice povoljnije u Grčkoj, poput voća i povrća, dok su mlečni proizvodi i meso obično skuplji. Ovaj spisak cena bi trebalo isključivo da bude pomoć u planiranju budžeta i da stvori predstavu o tone koliko će vam otprilike novca biti potrebno za hranu i druge stvari koje ćete možda kupovati u Grčkoj.

Cene u restoranima i kafićima u Grčkoj 2024. u evrima

Omiljena hrana srpskih turista tokom boravka u Grčkoj giros i dalje je na nivou prošle godine, te je za giros pitu potrebno izdvojiti između 3 i 4,50 evra, dok merida, odnosno porcija, košta između 7 i 10 evra.

Za picu, u zavisnosti od veličine, ovog leta u predsezoni moraćete da izdvojite između 6 i 12 evra, dok je roštilj nešto skuplji i potrebno je za njega izdvojiti 14 evra. Ukoliko poželite da popijete kriglu piva, to zadovoljstvo će vas koštati do pet evra, a vino, u zavisnosti od proizvođača i količine, košta između 2,50 evra i 22 evra.

Za hladnu čašu frapea za sada je potrebno izdvojiti između 3 i 4 evra, slično kao i za kapučino. Domaća kafa košta do tri evra, a ako želite na kraju da se i zasladite, kugla sladoleda koštaće vas između 1 i 3 evra.

Sve ove cene, ipak, treba uzeti malo sa rezervom, jer predsezona još nije počela, te možemo očekivati možda „za neki cent više“ cene.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.