logo transparend vojvodina uzivo

GIK se upoznao sa zloupotrebom ličnih podataka od strane podnosioca Izborne liste HEROJI – MIŠA BAČULOV!

Na 108. sednici, Gradska izborna komisija Grada Novog Sada je upoznata sa obaveštenjima tri lica da su od strane podnosioca Izborne liste Heroji – Miša Bačulov, kao predlagača proširenog sastava biračkih odbora, bez njihove saglasnosti upotrebljeni njihovi lični podaci.

Zloupotreba ličnih podataka se odnosi na jedinstveni matični broj, adresu i mesto prebivališta, kao i broj telefona i adrese za prijem elektronske pošte, na osnovu čega su navedena lica imenovana u biračke odbore.

Ova lica smatrajući da su im zloupotrebljeni lični podaci, pokrenuli su odgovarajuće postupke radi zaštite svojih prava, dok su od GIK-a zahtevali da proveri da li ima još ovakvih slučajeva.

Takođe, na istoj sednici GIK je donela Ovlašćenje stranih posmatrača i Ovlašćenje za prevodioca stranih posmatrača Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), Misije za posmatranje izbora, da prate rad organa za sprovođenje izbora za odbornike Skupštine Grada Novog Sada, raspisanih za 2. jun 2024. godine, odnosno da prate rad Gradske izborne komisije Grada Novog Sada i biračkih odbora.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.