logo transparend vojvodina uzivo

Genijalan trik: Popularno piće vratiće sjaj vašoj tamnoj odeći

Ispostavilo se da je ovo sjajan način da vratite boje u život, pa pogledajte šta bi trebalo uraditi.

Obično posle nekoliko pranja lepe, žive boje vaše odeće izblede, a omiljena bluza ili zavese više ne prijaju oku kao na početku.

Najveći problem su tamne i crne tkanine, a i kada je odeća izrazito živih ili neonskih boja. Što je temperatura pranja viša, brže se oslobađamo boje zajedno s mrljama i prljavštinom

Ispostavlja se da obično pivo tu može pomoći. To je sjajan način da blago izbledelim odevnim predmetima vratite sjaj, ali i odličan način da ih zaštitite prilikom pranja.

Ako je vaša odeća izgubila nešto od svoje žive boje i želite da je osvežite, samo joj pripremite pivsku kupku.

Sipajte pivo u lavor i potopite odeću na nekoliko sati. Zatim je isperite u vodi i operite na uobičajeni način. Ovaj tretman bi trebalo da osveži boju tkanine. Najbolje je pripremiti ispiranje u omeru 1: 1, odnosno dodati istu količinu vode na svakih 0,5 l piva.

Dobro je koristiti ovu metodu s vremena na vreme kao sredstvo za sprečavanje bledenja. To je odlična alternativa skupim i hemijskim proizvodima iz prodavnice. Takođe nije potrebno dragoceno vreme koje je potrebno da se, recimo, ofarba izbledela crna odeća. Pivo je takođe jedan od proizvoda koji prirodno potamnjuje boju, pa je savršeno za negu crne i tamnoplave odeće.

Koristite tretman u zavisnosti od toga koliko često nosite i perete odeću. Pivska kupka bi trebalo da bude dovoljna jednom u dva meseca.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.