Genijalan trik pomoću kog ćete sprečiti dete da laže: Rešenje je u plavoj tački

Jednostavno, a efektno. Nikad im više neće pasti na pamet da vas slažu.

Tokom odrastanja svako dete pribegava neistinama. Iako su dečje laži sitne i bezazlene, one mogu da prerastu u naviku. Zbog toga je posebno važno da roditelji, čim uhvate dete u laži, otvoreno pričaju sa njim o tom problemu.

To je, naravno, izvodljivo kad dete postane svesno sebe i onoga što izgovara. Ali, dok je još malo, možete da primenite metodu koja daje odlične rezultate i koju su odavno isprobali roditelji širom sveta.

Metodu je na društvenoj mreži “TikTok” podelila i korisnica koja se predstavlja kao @mynameisemmahall.

– Najbolji trik koji su moji roditelji oduvek koristili bio je da kažu kako će se bratu i meni pojaviti plava tačka na čelu kad nešto slažemo – ispričala je ova devojka.

Ona je podelila i simpatične epizode iz detinjstva kojima se danas slatko smeje:

– Svaki put kad bismo brat ili ja slagali, trčali smo kod roditelja uz reči: “Nisam ga udarila”, “Nisam je udario”. A onda bismo pokušavali da prekrijemo čelo da roditelji ne bi videli plavu tačku, tj. da ne bi saznali da smo nešto slagali. Stavljali bismo šešire ili kape ili bismo jednostavno prekrivali čelo šakama. Tako su mama i tata uvek znali kad bismo brat ili ja nešto pokušali da slažemo.

Devojka je priznala da je ovaj roditeljski trik dugo bio efikasan, a onda su njeni pratioci podelili slična iskustva uz detinjstva.

– To se kod nas zvalo “mamina tačka” – prisetila se jedna korisnica mreže “TikTok”.

– Baka nas je plašila da će nam jezik pocrneti svaki put kad slažemo. Kad bismo rekli nešto u šta je sumnjala, tražila je da isplazimo jezik da proveri da li je pocrneo, a mi bismo odbijali da to uradimo i bilo je jasno da smo slagali – podelio je svoju priču iz detinjstva drugi korisnik “TikTok-a”.

Bilo je i onih koji su zbog izgovorenih neistina strahovali da će im se promeniti fizionomija.

 

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: