Genijalan trik

Koliko puta ste do sada pokušavali da upešno podgrejete parče pice, ali uvek vam se testo i sastojci raspadnu ili samo ostanu vlažni?

Za ovaj trik vam nije preko potrebna mikrotalasna , već to možete postići i u rerni, pa čak i na tiganju. Važno je samo da za hrskavu koricu pice koristite aluminijumsku foliju ili papir za pečenje.

Šunku, sir i kečap na tankom testu obožavaju ljudi širom sveta, a mnogi vole da ostatke pice jedu i sutradan, hladne ili podgrejane.

Zato je stručnjak iz kompanije „Just Spice“ na Internetu podelio savete kako da uspešno podgrejete picu, ali tako da ona ostane ukusna i sa hrskavom koricom.

„Ne bi trebalo da ostatke pice ostavite preko noći na sobnoj temperaturi. Tako će se testo „razmočiti“. Umesto toga, pokrijte je folijom i odložite u frižider“, savetuje stručnjak.

„Karton upija vlagu iz preliva zbog čega pica koja ostane u kartonskoj kutiji posle bude katastrofa“, rekao je stručnjak i dodao da je najbolje prilikom podgrevanja, da na picu stavite još jedan tanjir kako bi ona imala što manje vazduha. Sa ovim trikom ćete savršeno podgrejati parče pice, a kora neće postati vlažna.

Takođe, kada parče pice stavljate u mikrotalasnu, pored stavite i čašu vode, čija će para sprečiti da testo postane vlažno, već da ostane hrskavo.

Naravno, često podgrevanje pice, odnosno svih namirnica, nije preporučljivo, pogotovo ako sadrži mesne ili riblje dodatke, jer oni mogu dovesti do trovanja.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.