Gde turisti tradicionalno „loše“ jedu

Postoje destinacije na koje turisti odlaze kako bi uživali u hrani, u mirisu i ukusu lokalnih specijaliteta. Od nama bliskih, tu su svakako sve zemlje iz regiona.

Ovde se mogu pronaći dobro poznati delikatesi koji se rado jedu, s bilo koje strane sveta da dolazite.

Međutim, treba reći da postoje i one druge destinacije koje turisti izbegavaju, bar kad je nacionalna kuhinja u pitanju.

Zemlje iz našeg regiona poznate su po dobroj i ukusnoj hrani, i svaki turista koji se vrati s putovanja nosi lepe uspomene sa sobom, i bar koji kilogram više. Hedonizam je pokretač društva i razgovora, i mi s Balkana smo poznati kao gurmani i ponosimo se nacionalnim kuhinjama.

Dobar obrok i uživanje se mogu naći u bilo kojoj zemlji u okruženju, ali postoje zemlje u kojim baš i nije popularno jesti, bar ne lokalnu hranu.

Koje su to zemlje?

Britanija je tradicionalno poznata kao zemlja u kojoj je hrana prilično bez ukusa, specifična i čudna, i tu se odmah nalaze i Holandija, Finska, često i Rusija i bivše zemlje Sovjetskog Saveza.

Njihova hrana je bazirana na lokalnim namirnicama koje, bar nama, nisu primamljive i jestive.

Od najmanje primamljivih treba izdvojiti sve vrste usoljene i fermentisane ribe, iznutrice od različitih životinja, kao i pojedine vrste lokalnog povrća.

Restorani u tim zemljama jesu vrhunski, ali govorimo samo o lokalnim i narodnim specijalitetima.

Od dalekih zemalja u tom društvu se nalaze Mongolija, Nikaragva, Nepal, Jamajka, kao i većina afričkih država, prenosi b92. Turisti često navode da u pojedinim državama hrana nije neukusna, ali je zbog ograničenosti izbora namirnica prilično svedena i nezanimljiva, samim tim i jednolična.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.