Gde možete jesti „na kašiku“ u Novom Sadu? (Prvi deo)

NOVI SAD – Brz način života zahteva i brze odgovore. Kada je hrana u pitanju mnogi danas ne troše svoje vreme na pripreme obroka, već ih često uzimaju napolju.

Potreba za brzim obrokom je dosta drugačija u odnosu na raniji period jer su se izbacila jela sa nogu, a ubacila ona kuvana, topla jela, moglo bi se reći „na kašiku“.

Dokaz da grad izistkuje sve više ovakvih lokala jeste i broj restorana kuvane hrane kojih je svakim danom sve više.

Pogledajte koji su aktuelni restorani u Novom Sadu sa domaćom kuhinjom i na kojoj adresi:

1. Kutlača bar

Kutlača bar je restoran raznovrsnih domaćih kuvanih jela. Brza usluga i ukus je prvo što će vas privući. Ove možete pronaći mnoge specijalitete od paprikaša, pasulja, testetinana, pohovanog mesa i priloga. Nalazi se na adresi Maksima Gorkog 2.

Foto: PrtSc/Facebook/Kutlaca bar

Radno vreme:

ponedeljak – subota: 8 do 20:30 časova
nedelja neradna

2. Kod Šervala

Kod Šervala je stari restoran domaće kuhinje koji je dobro poznat Novosađanima. Ovaj mali restoran domaćih jela na Ribljoj pijaci godinama već donosi jela sa roštilja i stara domaća jela koja oporavljaju stomak. Prednost su mu povoljne cene i kvalitetna hrana. Restoran se nalazi se na adresi Trg republike 12 .

Radno vreme:

ponedeljak – subota od 8.00 do 18.00 časova
nedelja neradna

3. Kuvana hrana – Kašika

Kuvana hrana – Kašika je jedan od modernijih objekata sa bogatom ponudom kuvanih jela. Prijatna atmosfera često privlači užurbane Novosađane da baš ovde sednu i na miru pojedu svoj ručak. Prednost lokala je što radi i nedeljom.

Kuvana hrana – Kašika nalazi se na adresi Novosadskog sajma 13.

Radno vreme:

ponedeljak – subota od 11.00 do 19.00 časova
nedelja od 12. 00 do 16.00 časova

Foto: PrtSc/Facebook/Kuvana hrana

4. Krosti – ekspres restoran

Krosti – ekspres restoran  je moderna verzija pekare koja u svojoj ponudi pored slanih i slatkih peciva ima i kuvana jela. Krosti je jedan od lanaca koji je u Novom Sadu veoma popularan, a nalazi se na, čak 5 lokacija, međutim samo u jednom objektu možete koristiti kašiku. U pitanju je lokal u Fruškogorskoj 22.

Foto: PrtSc/Facebook/Pekara Poslasticarnica Krosti

Radno vreme:

ponedeljak – petak od 6.00 do 20.00 časova
subota i nedelja od 7.00 do 14.00 časova

5. Skroz dobra pekara

Skroz dobra pekara je još jedna u nizu modernih pekara koja donosi u svojoj ponusi, baš poput pekare Krosti, kuvana jela. Ovaj popularni lanac pekara u svom svojim objektima u gradu ima u ponudi veliki izbor kuvanih jela, a ima ih na čak četiri mesta u Novom Sadu. Često ćete u svim lokalima videti gužve ljudi koji čekaju na red, ali sa razlogom.

Lokacije restorana kuvanih jela su Bulevar oslobođenja 95, Hadži Ruvimova 27, Braće Ribnikar 8 i Bulevar oslobođenja 30b.

Radno vreme svih objekata je od 0 do 24 časa.

Foto: PrtSc/Facebook/SkRoZ DoBrA PeKaRa

6. Roštilj i kuvana jela „Ćilim“

Roštilj i kuvana jela „Ćilim“ su domaća jela pripremljena kako i sami kažu na tradicionalan način. Dobar pasulj sa kobasicom, roštilj meni, ali i sarme i razni gulaši su ono što je uvek rado traženo. Lokal se ističe po prijatnoj usluzi i dobroj hrani, naručito kako ističu gosti po domaćem pasulju.

Lokal se nalazi u blizini centra, u ulici Laze Kostića 13.

Radno vreme od 0 do 24 časa.

Foto: PrtSc/restaurantguru.com

Ova vest je deo projekta “Novi Sad na dlanu” koji je sufinasirao Grad Novi Sad. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Novog Sada koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.