Gašić i direktor Policije Dubaija otvorili „e-Policijsku stanicu“

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i direktor Policije Dubaija general-potpukovnik Abdulah Kalif Al Mari danas su svečano otvorili „e-Policijsku stanicu“ u Beogradu na vodi, najsavremeniju policijsku stanicu koja će pružati usluge građanima bez prisustva policijskih službenika, a koja će u narednom periodu biti puštena u rad.

Dve delegacije obišle su i renovirane prostorije Policijske stanice Savski venac u kojoj se, između ostalog, nalaze i kancelarije službenika koji će pružati podršku u radu „e-Policijske stanice“, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ministar Gašić se zahvalio Ujedinjenim Arapskim Emiratima na ekspertizi i svesrdnoj podršci u realizaciji ovog projekta, naglasivši da je ponosan što će Beograd, po ugledu na Dubai dobiti jednu od najmodernijih policijskih stanica, koja će nesumnjivo olakšati građanima pristup pojedinim policijskim uslugama.

„E-Policijska stanica je bila naša zajednička želja da saradnju unapredimo i kroz ovaj projekat. Beograd i Srbija zaslužuju ovakve moderne policijske stanice koje će brzo i efikasno pružati raznovrsne usluge našim građanima i učiniti policiju još efikasnijom“, naglasio je Gašić.

Ministar je dodao da je ovaj zajednički projekat pokazatelj bliskih partnerskih odnosa Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, istakavši da je saradnja sa Policijom Dubaija, kao važnog strateškog partnera, rezultat dobrih veza koje su uspostavila dva predsednika Aleksandar Vučić i šeik Mohamed bin Zajed Al Nahjani.

Direktor policije Al Mari naglasio je da su „e-Policijske stanice“ u Dubaiju ostvarile izvanredan uspeh, jer građanima danonoćno, na više različitih jezika, pružaju brze i efikasne bezbednosne i društvene usluge. „Zadovoljstvo nam je što smo kroz ovaj projekat preneli naša znanja i najbolju praksu kolegama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. Želja nam je da pomognemo našim srpskim partnerima da se što više policijskih stanica u Srbiji transformiše na ovaj način, jer će u velikoj meri poboljšati živote građana“, istakao je Al Mari.

Gašić i Al Mari su se saglasili da će dve policije nastaviti saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa, u cilju dobrobiti građana Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, ističe se u saopštenju.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.