Francuzi se drže ovih načela kada je u pitanju zdrav život: Ima ih 8 i vrlo su jednostavna

Francuzi, a posebno Francuskinje, važe za lepe žene koje su poznate po vitkoj liniji, te se mnogi pitaju koja je njihova tajna.

Kako piše “Frenchstyle”, Francuzi slede sledeća pravila kako bi ostali vitki.

1. Jedite kvalitetne, celovite namirnice

Celovite namirnice su one namirnice čiji je oblik identičan onom koji se može naći u prirodi, odnosno namirnice biljnog i životinjskog porekla koje nisu prošle proces industrijske proizvodnje ili su prošle kroz vrlo mali proizvodni proces koji nije izmenio sastav tih namirnica.

2. Izbegavajte prerađenu hranu

Prerađena hrana sadrži više holesterola i hemikalija od celovitih namirnica. Poznato je da je brza hrana zdrava, ali bi trebalo da budete svesni i njenih mana.

3. Mnogo voća i povrća

Voće i povrće su možda jedine namirnice koje se mogu jesti neograničeno dugo, a da ne postanu gojazne. Možete ga smatrati privilegovanim kada savladate umetnost pravljenja zdravih grickalica i obroka od voća i povrća. Ovo je poznati francuski savet za dijetu, i Francuzi ga široko prate. A ako oni to mogu, možete i vi.

4. Ne zaboravite na proteine

Proteini su veoma bitni kada je proces mršavljenja u pitanju. Možete ih naći u mesu, ali i u siru, jogurtu, jajima, i morskim plodovima.

5. Kuvajte sami 

Kuvanje kod kuće je zdravije, ali i povoljnija opcija. Pronađite zdrave recepte i uživajte spremajući ih.

6. Izbegavajte grlickalice

Pokušajte da nezdrave grickalice zamenite zdravim. Na internetu postoji bezbroj opcija zdravih slatkiša, te pronađite onaj koji vam odgovara.

7. Šetajte

Siđite jednu stanicu pre posla i prošetajte. Potrudite se da pešačite kada god možete i verujemo da ćete brzo osetiti razliku.

8. Jedite male porcije

Koristite male tanjire, jer oni ostavljaju utisak da je vaš obrok veći.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: