Francuska razmišlja o zabrani gostujućih navijača nakon ubistva koje se desilo pred meč Nant – Nica

Inicijativu je podnela Ministarka za sport

Nakon tragedije koja se desila pre odigravanja meča između Nanta i Nice u okviru francuske Lige 1 ovog vikenda kada su huligani gostujuće ekipe ubili 31-godišnjeg navijača domaćeg tima, u Francuskoj se ozbiljno razmišlja o zabrani gostujućih navijača na stadionima.

Da stvar nije uopšte neozbiljna potvrđuje i reakcija Ministarke za sport Francuske, Ameli Udee-Kastere, koja je istakla mogućnost da se prvo bar na neko vreme “suspenduju” gostujući navijači, pošto se od početka sezone dešavaju incidenti koji uzrokuju povređene, pa čak i poginule.

– Ne postoji način da se nastavi na takav način. Kada meč nosi neku vrstu rizika, mislim da odmah treba sprečiti dolazak navijača na gostovanje. Nemoguće je sve kontrolisati i obezbediti da sve prođe bez nasilja. Ne možete imati snage na svakom koraku, razbijene autobuse, povređene osobe, sada i mrtve. Dosta je. Stvarno je dosta – rekla je ministarka, a prenosi portal “Ouest-France“.

Ona je već podnela inicijativu Fudbalskoj Ligi 1, kao i Fudbalskom savezu Francuske i klubovima.

 Treba nam sveukupan odgovor i da budemo neverovatno posvećeni situaciji kako bismo je rešili – podvukla je Ameli Udea-Kastera.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.