Francuska legenda i Bordo oprostili se od Dragana Pantelića

Francuski “Leikp” preneo vest o smrti bivšeg golmana Radničkog i “žirondinaca”

Vest o smrti čuvenog golmana niškog Radničkog, Bordoa i reprezentacije Jugoslavije Dragana Pantelića došla je i do Francuske i njegovih saigrača iz redova “žirondinaca”.

Slavni Alan Žires rekao je za “Lekip” da je Srbin bio poseban, jer je imao potpuno drugačiji stil branjenja od svojih savremenika.

– Tužna vest! Bio je poseban i originalan na terenu, često u ulozi igrača, ne samo kao golman. U to vreme nije bilo trenera golmana. Pozvao je svog trenera da trenira sa njim. Bilo je to novo za sve nas – prisetio se Žires.

“Lekip” podseća da je Pantelić umro od posledica Cvodi-19 u svojoj 70. godini. Kao golman branio je u Francuskoj u periodu od 1981. do 1983. godine.

Osim po golovima iz penala, a postigao ih je tri  za Bordo, ostao je upamćen i kao akter incidenta na utakmici protiv Lensa kada je posle svađe sa pomoćnim arbitrom oko jedne sumnjive ofsajd situacije dobio zastavicom po glavi u tunelu, dok su išli u svlačionicu.

Tada je pronađen krvave glave u restriktivnom prostoru, ali je krivica za incident svaljena na njega, pa je dobio suspenziju od FS Francuske.

Tagovi:

Pročitajte još: