FORENZIČAR UPOREDIO LEGIJU I MISTER X-a! Britanski mediji tvrde da je Ulemek ubica: „Fotografija nije čista“

Poznata voditeljka BBC-a, Džil Dando, ubijena je 1999. godine na pragu svoje kuće u Londonu. Tadašnji mediji su navodili tvrdnje da su u njenu likvidaciju bili uključeni i Srbi.

Žena koja je videla muškarca kako beži sa mesta ubistva novinarke Džil Dando prepoznala je na fotografiji komandanta nekadašnje JSO Milorada Ulemeka Legiju, a ovu vest britanskih medija komentarisao je forenzičar Časlav Ristić, koji je rekao da njih dvojica imaju više razlika nego sličnosti.

„Fotografija osumnjičenog muškarca nije čista, ali ono što se može zaključiti jeste da Legija ima šiljastiji nos, dok traženi čovek ima prćast. Ni uši im nisu iste, Legijine su krupnije i priljubljenije uz glavu, dok su njegove klempavije“, rekao je forenzičar.

Takođe, naveo je i da na osnovu ovih fotografija može da zaključi da Legija ima uvučeno čelo, dok je osumnjičenom istureno.

Legija ima veće rastojanje između obrva, ima jače obrve, brada mu je široka, a kod osumnjičenog muškarca je tanja„, dodao je Časlav. Jedinu sličnost koju je uočio jesu kosa i usta.

Britanski ekspert za poređenje lica Emi Polito pronašao je niz sličnosti između „čoveka Iks“ sa fotografije sa nadzorne kamere i Milorada Ulemeka Legije, koji se nalazi u zatvoru gde služi kaznu u trajanju od 40 godina.

„U okviru ograničenja slike, nisu pronađene nikakve razlike između čoveka Iks i gospodina Ulemeka“, rekao je Polito ali je ostavio mogućnost da ne može da donese pravi zaključak zbog loše rezolucije fotografije.

 

 

Polito je rekao da bi možda bilo moguće napraviti precizniji nalaz ako se dobije kvalitetnija fotografija. Osim toga, veštak je istakao udubljenje na mostu Ulemekovog nosa koje se ne vidi na fotografiji čoveka X.

Ulemekov advokat Aleksandar Kovačević rekao je da njegov klijent nije želeo da „učestvuje“ i odgovori na pitanje da li je ubio Džil.

Obaveštavam vas da je moj klijent obavešten o tome i da nije zainteresovan za učešće„, rekao je Legijin advokat Aleksandar Kovačević.

Podsetimo, poznata voditeljka BBC-a, Džil Dando, ubijena je 1999. godine na pragu svoje kuće u Londonu. Tadašnji mediji su navodili tvrdnje da su u njenu likvidaciju bili uključeni i Srbi, međutim ubistvo ove poznate 37-godišnjakinje i dalje je nerasvetljeno.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.