Fondacija „Humana srca“ ispunjava želje dece u Beloj Crkvi

BELA CRKVA – Fondacija „Humana srca“ iz Beograda realizuje projekat „Poželi želju“ u opštinama Bela Crkva, Blace i Varvarin, sa ciljem da se deci i mladima koji žive u slabije razvijenim opštinama u Srbiji ispune novogodišnje želje.

Projekat je osmišljen tako, da se deci osnovnoškolskog uzrasta pruži prilika da kroz literarne sastave opišu svoje novogodišnje želje, koje će zatim ubacivati u specijalno dizajnirane kućice na trgovima opština.

Predstavnici fondacije posetiće Belu Crkvu u subotu, 3. septembra od 12 časova i tom prilikom u Gradskom parku postaviti specijalno dizajniranu kućicu, u koju će deca osnovoškolskog uzrasta moći da ubacuju sastave u kojima opisuju svoje novogodišnje želje.

Kućica za želje će u Gradskom parku biti postavljena narednih mesec dana, nakon čega će komisija koja će biti formirana od strane predstavnika Fondacije i opštine, u skladu sa literarnim opisima želja, raspoloživim finansijskim sredstvima i objektivnim mogućnostima, odlučiti koje će želje biti realizovane, odnosno ispunjene, saznajemo od Nikoline Đujić izvršnog direktora Fondacije Humana srca.

Predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić pozvala je sve mališane od prvog do osmog razreda sa teritorije opštine Bela Crkva da dođu u subotu 3. septembra u Gradski park i požele svoju novogodišnju želju.

Inače, Fondacija „Humana srca“ osnovana je početkom aprila 2022. godine, sa sedištem u Beogradu. Osnovni cilj fondacije je da se poboljša položaj dece i omladine, ali i drugih ranjivih grupa stanovništva, sa fokusom na slabije razvijene i ruralne sredine u Srbiji.

Osnivač fondacije Danijela Vasilijević i izvršni direktor Nikolina Đujić su imale viziju da posle višegodišnjeg rada u javnom sektoru i služeći građanima Republike Srbije na jedan posredan način, taj rad kroz proaktivnije humanitarno delovanje učinevidljivijim i direktnijim. Imajući u vidu da su obe trostruke mame, odluka o ciljnoj gupi, koju čine deca i omladina je bila prirodna, pa tako i želja da svojim radom pomognu u kreiranju srećnog detinjstva za svu decu u Srbiji.

“Fondacija Humana srca je nastala iz želje da svako dete u Srbiji dobije priliku da bude i da se oseća srećno. Ovu priču smo započeli sa ljubavlju, verom i nadom: ljubavlju prema deci, verom da svaki čovek, bilo kao pojedinac ili u grupi može svojim delovanjem da napravi pozitivnu promenu u svojoj okolini, i nadom da ćemo zajedničkim zalaganjem, radom i podrškom tu promenu i dostići. Neka deca nisu imala sreću da se rode zdrava, neka deca nisu imala sreću da budu voljena, neka deca nisu imala sreću da žive u blagostanju, neka deca nisu imala sreću da se školuju, neka deca nisu imala sreću da se osećaju bezbedno, neka decajednostavno nisu imala sreću…ali to ne znači da tu sreću ne zaslužuju. Zato je naš cilj srećno detinjstvo. Naš slogan „Mala dela za velike osmehe“ je naš cilj i podsetnik da ni jedno dobro delo nije malo i beznačajno ukoliko je njegov krajnji cilj dečji osmeh, jer kao što je rekao veliki Mahatma Gandi: Čovek postaje velikan shodno stepenu na kojem radi za dobrobit drugih ljudi“, kaže osnivač i upravitelj Fondacije Danijela Vasilijević.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: