Fond PIO sklopio sporazum sa DIS-om o popustima uz penzionersku karticu

Direktor Republičkog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO), Relja Ognjenović, potpisao je danas Sporazum o saradnji sa generalnim direktorom kompanije DIS Ivanom Šuleićem.

Kompanija DIS, kao najveći domaći trgovinski lanac, uključila se u projekat penzionerske kartice koji će omogućiti penzionerima pogodnosti prilikom kupovine robe.

Relja Ognjenović istakao je da je neizmerno srećan jer je potpisao u ime PIO fonda saradnju sa jednim od najvećih trgovinskih lanaca u zemlji.

– Na ovaj način smo pokazali da pored velikog broja penzionera brinemo da nas i veliki broj kompanija podrži i da se priključi našoj akciji, i tako opravdamo poverenje naših penzionera. Do sada se za penzionersku karticu prijavilo 600.000 penzionera, a pozivam i ostale, kao i druge društveno odgovorne kompanije da podrže ovu akciju – rekao je Ognjenović.

On je dodao da se do sada u ovu akciju uključilo više od 300 kompanija, to su apoteke, restorani, čak i bazeni.

– Inače, pravo na penzionersku karticu imaju svi penzioneri, bilo oni po osnovu starosti, invalidnosti, primaoci porodične penzije, ali i primaoci bilo kog novčanog davanja od Fonda, znači i tuđe nege i pomoći i drugih davanja – objasnio je Ognjenović.

Šuleić je naveo da je trgovinski lanac DIS odlučio da podrži projekat nove penzionerske kartice.

– Na taj način omogućićemo najstarijim sugrađanima da dobiju posebne pogodnosti u DIS marketima, i da nat način utičemo pozitivno na poboljšanje kvaliteta njihovog života. Mogu da istaknem da ćemo zvanično sve popuste koje budemo davali objaviti do 15. septembra. Tako da će u početku ići standardni popust uz karticu, ali imaćemo posebne, specijalizovane, akcije s akcentom na artiklima koje penzioneri najviše koriste i uz ovu karticu omogućićemo da imaju najnižu cenu – istakao je Šuleić.

Prema njegovim rečima, DIS će davati popuste na one artikle koje penzioneri najviše koriste, pa će tako, na primer, ako penzioneri najviše kupuju deterdžent od devet kilograma, na njega ići specijalna akcija, ili ako je to ulje, na to će biti popust.

Inače, svi penzioneri mogu i dalje da se prijavljuju za penzionersku karticu (prijava je onlajn), a ona će početi da važi i da se primenjuje od 1. oktobra ove godine.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.