Fond „Evropski poslovi“ i IFC o podršci lokalnim samoupravama u Vojvodini

NOVI SAD – Regionalni direktor Međunarodne finansijske korporacije (International Finance Corporation, IFC) za Centralnu i Jugoistočnu Evropu, Ari Naim, sa saradnicima je boravio u radnoj poseti Fondu „Evropski poslovi“ AP Vojvodine.

Mapiranje stanja i potencijala 45 vojvođanskih gradova i opština koje Fond sprovodi u liniji je sa programskim aktivnostima podrške jedinicama lokalne samouprave od strane IFC-a u narednom periodu, što otvara prostor za saradnju i zajedničko delovanje.

Tokom prethodnog perioda, predstavnici Fonda posetili su lokalne samouprave u Vojvodini, sa ciljem mapiranja trenutnog stanja, a sa idejom da se analiziraju potencijali gradova i opština, u cilju njihovog umrežavanja sa adekvatnim izvorima finansiranja, od bespovratnih sredstava, preko linija tehničke podrške do kreditnih linija.

Tokom sastanka, razgovaralo se i o projektima u oblasti zelene agende, od upravljanja otpadom i otpadnim vodama do energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Obe strane su se saglasile da postoji prostor da se za deo postavljenih prioriteta od strane Fonda, dobijenih kroz proces mapiranja, obezbedi podrška IFC-a za njihovu implementaciju, u periodu koji je pred nama.

Nakon sastanka u Fondu, predstavnici IFC-a u pratnji Fonda obišli su Institut Biosens, gde su imali priliku da razgovaraju o okviru saradnje dve institucije na polju digitalne poljoprivrede.

 

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.