Film „Barbi“ ocenjen kao perverzan: Nakon Vijetnama, zabrana u još jednoj zemlji, a u drugoj još razmišljaju

Film „Barbi“ je zabranjen u Vijetnamu zbog scene u kojoj se može videti mapa koja prikazuje sporne kineske teritorijalne pretenzije u Južnom kineskom moru.

Takođe, film je zabranjen u Kuvajtu, doduše zbog drugog razloga.

Vlasti Kuvajta zabranile su prikazivanje filma „Barbi“ kako bi zaštitile „javnu etiku i društvenu tradiciju“.

Promocija homoseksualnosti

Portparol kuvajtskog Ministarstva informisanja rekao je da film „promoviše ideje i verovanja koja su strana kuvajtskom društvu“, objavila je agencija KUNA, prenosi Rojters.

Libanski ministar kulture Muhamed Mortada zabranio je danas projekcije filma „Barbi“ u bioskopima u zemlji, ocenujući da promoviše homoseksualnost i seksualnu transformaciju i da je u suprotnosti sa verskim vrednostima, preneo je Rojters.

– Film je protiv moralnih i religioznih vrednosti u Libanu jer podstiče, na perverznost, i seksualnu transformaciju, istovremeno pozivajući na odbacivanje patrijarhata,  i ismevanje ulogu majki – smatra libanski ministar kulture.

On je zatražio od libanskog ministarstva unutrašnjih poslova da preduzme neophodne mere da spreči prikazivanje filma.

Ministar unutrašnjih poslova Basam Mavlavi nije odmah odgovorio na zahteve za komentar, navela je agencija. Čeka se konačna odluka cenzora.

Foto: PrintScr youtube/Warner Bros. Pictures

Uspeh filma „Barbi“

S druge strane film beleži uspeh i veliku gledanost u celom svetu. Uspeo je da dostigne magičnu brojku od milijardu dolara i to za manje od mesec dana od prikazivanja, tačnije 17 dana.

Ovo je prvi film ženske rediteljke koji je to uspeo.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.