FIFA dobija novog predsednika, Infantino jedini kandidat

Odluku Nemačkog saveza obrazložio šredsednik Bernd Nojndorf

Na kongresu Svetske fudbalske federacije (FIFA) koji će u četrvtak biti održan u glavnom gradu Ruande Kigaliju, jedna od tački dnevnog reda biće i glasanje za novog predsednika te ogranizacije. A kandidat je samo jedan – aktuelni šef FIFA Đani Infantino.

Očekuje sa da posle kongresa Švajcarcu bude produžen mandat na još četiri godine.

Iako ima većinu uz sebe, Infantinu poverenje neće ukazati sve Fudbalske organizacije članice FIFA, od kojih je najglasnija u protivljenju novom manadatu aktuelnom predsedniku najglasnija Nemačka.

U sredu, prvi čovek FS Nemačke Bernd Nojndorf, oglasio se na zvaničnom sajtu Saveza, i bio više nego jasan:

– Nemački fudbalski Savez (DFB) neće podržati reizbor na mesto predsednika FIFA Đanija Infantina na kongresu u Kigaliju. Dobili smo malo ili nimalo značajnih informacija od FIFA kao odgovor na nekoliko naših upita poslednjih nedelja, posebno o spornim pitanjima. Međutim, možemo očekivati da će FIFA ozbiljno shvatiti zabrinutost svojih asocijacija članica i pozabaviti se njima. FIFA bi trebalo da postane mnogo transparentnija i otvorenija u odnosima sa nacionalnim savezima. U njenom je interesu da objasni kako i zašto se određene odluke donose i ko je u njima uključen. Ovo nije bio slučaj u poslednje vreme – poručio je prvi čovek nemačkog fudbala.

Da ne ispadne da samo kritikuje FIFA, Nojnorf je ukazao i na neke pozitivne pomake u komunikaciji i radu Svetske kuće fudbala.

– Bez obzira na sve, postoji konstruktivna razmena stavova između nekolicine evropskih fudbalskih federacija i predsednika FIFA o spornim pitanjima. Zbog toga se nadamo da će to dovesti do toga da u budućnosti kooperacija bude bolja. Zainteresovan sam za održavanje kritičke i konstruktivne saradnje sa FIFA, posebno sa njenim predsednikom, i nadam se da će to biti realizovano u narednim godinama – kaže Nojndorf.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.